Ανακοινώσεις Ένωσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2005, μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γεώργιου Κουρή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με θέμα την υλοποίηση της 992/2004, αμετάκλητης ακυρωτικής απόφασης του ΣτΕ.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Πρόεδροι της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων, της Ένωσης Ελλήνων Δασοπόνων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων και από πλευράς ΓΛΚ, εκτός από το Γ.Γ, οι αρμόδιοι για το θέμα υπηρεσιακοί παράγοντες, κ.κ Ελ.Φούκας (Δ/ντής Δ/νσης Προϋπολογισμού) και Στ. Παναγιώτου (Τμηματάρχης Δ/νσης μισθολογίου).
Κατά τη συζήτηση ο Γενικός Γραμματέας κ. Κουρής αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε επεξεργαστεί το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία:
- ¨ πρόθεση του Γενικού Λογιστηρίου είναι να καταβάλει, για το επίδικο διάστημα από 17/7/1997 μέχρι 31-12-2003, τα οφειλόμενα αναδρομικά ποσά , σε πέντε εξαμηνιαίες δόσεις που θα αρχίσουν άμεσα .
- Σε ότι αφορά την καταβολή του επιδόματος ειδικών συνθηκών στο μέλλον, εκφράστηκε από το Γενικό Γραμματέα η άποψη ότι το επίδομα δεν μπορεί να συνεχιστεί στο μέλλον.
Με τη θέση αυτή η πολιτική ηγεσία του ΓΛΚ, αποδέχτηκε ουσιαστικά την άποψη του παριστάμενου υπηρεσιακού παράγοντα κ. Παναγιώτου, ότι η προσφυγή μας κατά του Νόμου 2470/1997 αλλά και η αμετάκλητη ακυρωτική απόφαση 992 της Ολομέλειας του ΣτΕ, αφορά μόνο τις ρυθμίσεις του Ν. 2470/1997 και ότι μετά τη θέση σε ισχύ του νέου μισθολογίου με το νόμο 3205/2003, δεν τίθεται θέμα καταβολής του επιδόματος .
Στην άμεση αντίδρασή μας και την υποστήριξη των ισχυρών νομικών επιχειρημάτων μας, τα οποία άλλωστε έχουν αναπτυχθεί σε αλλεπάλληλα εξώδικα και υπομνήματα του νομικού μας συμβούλου προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, αλλά και στους παραπάνω υπηρεσιακούς παράγοντες, ο Γενικός Γραμματέας φάνηκε ότι δεν είχε πλήρη ενημέρωση για το θέμα..
Οι παρευρισκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες σε μια πρωτοφανή και αβάσιμη επιχειρηματολογία συνέδεαν το επίδομα ειδικών συνθηκών με το επίδομα παραγωγικότητας και κατέληγαν στο συμπέρασμα (;;;) ότι μέσω του ισχύοντος μισθολογίου δεν υπήρχαν χαμένες αποδοχές για τους δασικούς υπαλλήλους και ότι ήδη το επίδομα ειδικών συνθηκών μας καταβάλλεται, αφού θεωρούσαν ότι έχει ενσωματωθεί στο προαναφερόμενο επίδομα παραγωγικότητας (…).
Επαναλάβαμε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους τα επιχειρήματά μας, καταγγείλαμε τη σκόπιμη σύγχυση που προκαλούσαν οι παραπάνω παράγοντες , καταδείξαμε ότι οι όποιες αιτιάσεις τους είχαν κριθεί αμετάκλητα από τις αποφάσεις του ΣτΕ, τόσο για το επίδομα παραγωγικότητας όσο και για το επίδομα ειδικών συνθηκών και ζητήσαμε τη συνέχιση του επιδόματος ειδικών συνθηκών στο ύψος των 146,74 ευρώ στο μέλλον.
Τέλος στη άρνησή μας να αποδεχτούμε συζήτηση μόνο για το θέμα των αναδρομικών, αν δεν υπάρξει παράλληλα απόφαση ή πρόταση για το μέλλον , ο Γενικός Γραμματέας κ.Κουρής ζήτησε προθεσμία (2) εβδομάδων για να συνεννοηθεί με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών. Από την πλευρά μας ζητήθηκε η συντόμευση της προθεσμίας σε μία (1) .
Συνάδελφοι.
· Η πολιτική ηγεσία δεν δικαιολογείται ένα χρόνο μετά την έκδοση τελεσίδικης απόφασης του ΣτΕ να είναι εγκλωβισμένη και να μας απαντά σήμερα με τις ανεπαρκείς υπηρεσιακές θέσεις που σέρνονται εδώ και δέκα μήνες.
· Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών δεν έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα, πάρα την σχετική θετική εισήγηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον οποίο όμως θεωρούμε συνυπεύθυνο απέναντι μας, για την μη εφαρμογή της απόφασης.
· Θεωρούμε ότι ο εύλογος χρόνος για την εφαρμογή της απόφασης έχει πλέον περάσει. Τα σωματεία μας ήρθε η ώρα να αφήσουν τα εξώδικα και τα υπομνήματα αφού εξαντλήθηκαν τα έγγραφα επιχειρήματα -παρότι όπως αποδείχτηκε δεν διαβάζονται και δεν αξιολογούνται πολιτικά-και να περάσουμε σε συνδικαλιστικές ενέργειες, αφού κινδυνεύουμε με την περικοπή του επιδόματος στο μέλλον, παρά την αμετάκλητη ακυρωτική δικαστική απόφαση.
· Καλούμε πλέον όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και άμεση ανταπόκριση σε κινητοποιήσεις που σύντομα θα κληθείτε να συμμετάσχετε.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Οι Ενώσεις μας, ¨παρακαλούν¨ όλους τους αυτόκλητους υπερασπιστές του δίκαιου αιτήματός μας για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, να πάψουν να ασχολούνται με το θέμα και να αφήσουν τους χειριστές της υπόθεσης να την φέρουν σε πέρας, διότι χωρίς να το επιθυμούν δίνουν άλλοθι στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να παίζει με τις αντιθέσεις που δημιουργούνται.
Για τα Διοικητικά Συμβούλια
Της Π.Ε.Δ.Δ.Υ.
Ο Πρόεδρος Κων/νος Μπέσης Ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Μπόκαρης
Της Ε.Ε.Δ.Δ.Υ
Ο Πρόεδρος Δημήτρης Καψάλης Ο Γενικός Γραμματέας Αθανάσιος Μιχαήλ
Της Π.Ο.Δ.
Ο Πρόεδρος Γεώργιος Παπαδιάς Ο Γενικός Γραμματέας Αλέξανδρος Φλώτσιος
Της Ε.Μ.Δ.Β΄.Ε.
Ο Πρόεδρος Παν.Τσιλιμίγκρας Ο Γενικός Γραμματέας Παντελής Δούλος


Κυρίως ¶ρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr