Κυρίως Άρθρο

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ

ΘΕΜΑ : Διημερίδα για τη δασική πολιτική .

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δ.Υ και το Γεωτεχνικό Επιμελλητήριο Ελλάδας με την υποστήριξη και του Υπουργείου Αγρ.Ανάπτυξης και Τροφίμων, στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της δασοπονίας, διοργανώνουν στην Αθήνα, (Ξενοδοχείο Athens Imperial, πλ.Καραισκάκη) κατά τις ημερομηνίες 20 και 21 Μαρτίου τρέχοντος έτους , διημερίδα με θέμα:
¨ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ¨
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στόχος της εκδήλωσης που προγραμματίζουμε είναι, να εκφράσουμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας, τον προβληματισμό και την αγωνία μας για την κατάσταση που επικρατεί στον Τομέα μας. Ενα Τομέα ιδιαίτερα ευαίσθητο και κρίσιμο (λόγω του αντικειμένου του), που όμως έχει τεθεί στο περιθώριο απο την Πολιτεία και συχνά γίνεται το επίκεντρο αρνητικού σχολιασμού απο πολίτες και παράγοντες της δημόσιας ζωής.
Είναι κοινή απαίτηση όλων μας, να ληφθούν δραστικά μέτρα απο την Πολιτεία για τη θωράκιση της δασικής διοίκησης και των συναδέλφων μας αλλά και την ανάδειξη του κοινωνικού μας ρόλου και του έργου που μπορούμε να επιτελέσουμε.
Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε άμεση την ανάγκη να ληφθούν από την Πολιτεία, μέτρα που θα βελτιώσουν την διάρθρωση και την αποτελεσματικότητα της δασικής διοίκησης και παράλληλα θα προωθήσοιυν τη δασοπονία πολλαπλών σκοπών, την αειφόρο ανάπτυξη της ορεινής υπαίθρου και την αποτελεσματική προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος.
Εκτιμούμε ότι οι παραπάνω δασοπολιτικοί στόχοι που θέτει το συνδικαλιστιοκό κίνημα, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο αλλά και οι κοινωνικοί εταίροι, αποτελούν και στόχο κάθε δασολόγου της πράξης και εκφράζουν την αγωνία όλων όσων υπηρετούμε στο Δασικό Τομέα.
Για το λόγο αυτό παρακαλούμε για τη στήριξη της προσπάθειας που καταβάλλουμε και τη συμμετοχή σας στις εργασίες της διημερίδας.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι αποστείλαμε σε όλες τις Υπηρεσίες υλικό (αφίσες, προσκλήσεις, προγράμμα εργασιών) καθώς και έγγραφο της Γενικής Δ/νσης για τη μετακίνηση των υπαλλήλων.
Οι προιστάμενοι των Υπηρεσιών παρακαλούνται να διευκολύνουν την παρουσία των συναδέλφων στις εργασίες της διημερίδας.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νικόλαος Μπόκαρης
Tηλ: 6937883012

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Στάμου
Τηλ: 6944587887


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr