Κυρίως Άρθρο

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜ.ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ,
Οι εκλογές για την ΠΕΔΔΥ γίνονται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ άξιος συνεχιστής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στον κοινό στόχο της εξυπηρέτησης του κεφάλαιου, επιτίθεται στο σύνολο της ζωής της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, σε μια περίοδο που η εργατική τάξη αποτιμά τους διαχρονικούς ταξικούς αγώνες.
Το εισόδημα μας δεν καλύπτει στις σύγχρονες ανάγκες, τη στιγμή που τα κέρδη του κεφάλαιου μεγαλώνουν ραγδαία. Η παιδεία, η υγεία - πρόνοια έχουν μετατραπεί σε εμπόρευμα, πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο ενώ η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης οι αντιλαϊκές αλλαγές στο ασφαλιστικό, ο νέος δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας συμπληρώνουν τις αντιλαϊκές εξελίξεις.
Σε όλη αυτή την κατάσταση οι ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποτελούν τον πυλώνα υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής με την στρατηγική συμφωνία τους στη λογική της ανταγωνιστικότητας, του κοινωνικού διαλόγου-απάτη της αύξησης κοροϊδίας των 0,77 λεπτών.
Σε αυτές τις συνθήκες, το προηγούμενο διάστημα, το ΔΣ της ΠΕΔΔΥ δεν ανταποκρίθηκε στις πραγματικές μας ανάγκες και απαιτήσεις. Περιορίσθηκε στη δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών ενώ με τη στάση του έδειξε την ουσιαστική συμφωνία με τη στάση και τις επιλογές της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ και της κυβέρνησης.
Η ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ το προηγούμενο διάστημα συμμετείχε σε όλες τις πρωτοβουλίες και αγώνες στα πλαίσια του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, του ταξικού πόλου στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ με παρεμβάσεις της μέσα και έξω από το ΔΣ πάλεψε για μια άλλη δράση της ΠΕΔΔΥ.
Η παράταξή μας εκφράζει την αντίθεση της στην ευκαιριακή στάση των παρατάξεων στο ΔΣ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ) που καθορίζουν την εκλογική και όχι μόνο τακτική τους με βάση τις δικές τους επιδιώξεις.
Η κατάσταση των δασικών οικοσυστημάτων, της δασικής γης στην Ελλάδα, συνεχώς επιδεινώνεται ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η πολιτικής της χρήσης γης, η έλλειψη Εθνικού και Δασικού κτηματολογίου, η διατήρηση της ιδιοκτησιακής Βαβυλωνίας έχουν οδηγήσει στην ένταση της εμπορευματοποίησης & οικοπεδοποίησης της Δασικής γης. Πολιτική που θεωρεί κυρίαρχη την καταστολή σε βάρος της ουσιαστικής και ολοκληρωμένης προστασίας διαχείρισης και βελτίωσης των Δασικών Οικοσυστημάτων.
Την ιδία στιγμή το κατασκευαστικό κεφάλαιο στοχεύει στην οικιστική και τουριστική εκμετάλλευση με την προϋπόθεση της αλλαγής χρήσης τους. Ο διαχωρισμός της πρόληψης από την καταστολή των Δασικών πυρκαγιών δεν δημιούργησε μόνο προβλήματα συντονισμού αλλά συνέβαλλε σε νεκρούς, καταστροφές σπιτιών, αγροτικών καλλιεργειών και καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων Δασών. Μειώθηκαν τα χρήματα για τις υποδομές δασοπυροπροστασίας. Αυξάνονται οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα ενώ δεν έχουν δοθεί στοιχεία για το κόστος της αεροπυρόσβεσης.
Η κατάσταση στον τομέα των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος καθορίζεται από τις κατευθύνσεις της ΕΕ και την κυβερνητική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, συνέχεια αυτής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Στόχοι τους η ένταση της ιδιωτικοποίησης της Δασοπονίας, η ένταση της εμπορευματοποίησης και γενίκευση της εισόδου του μεγάλου κεφάλαιου στη χρήση της δασικής γης. Είναι χαρακτηριστική η κατεύθυνση της προσαρμογής της δασικής εκμετάλλευσης στις ανάγκες τις αγοράς. Τέτοια Δασική πολιτική είναι αντίθετη με τις λαϊκές ανάγκες και την προστασία του περιβάλλοντος.
Οι συνέπειες από την καταστροφή των Δασών είναι τραγικές στο σύνολο της ζωής του λαού, (νέφος, μείωση των Δασών, πλημμύρες κλπ).
Με το νομοσχέδιο για το Εθνικό κτηματολόγιο επιβάλλονται νέα χαράτσια, καταργείται ουσιαστικά το τεκμήριο υπέρ του Δημόσιου προς όφελος του κεφάλαιου, νομιμοποιούνται ανύπαρκτες ιδιοκτησίες, ενώ δεν εξασφαλίζεται η υλοποίηση των δασικών χαρτών με πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις. Σ αυτήν την κατεύθυνση η κυβέρνηση προχωράει στη νέα αναθεώρηση του άρθρου 24 του συντάγματος που θα κατοχυρώσει συνταγματικά αυτή την κατάργηση του τεκμηρίου κυριότητας, με ταυτόχρονη νομιμοποίηση όλων των καταπατήσεων πολιτική εξυπηρέτησης των αναγκών κερδοφορίας του κεφάλαιου.
Αυτές οι αρνητικές εξελίξεις υπηρετούν τη στρατηγική της παραπέρα ιδιωτικοποίησης των δασών και της έντασης της εισόδου του κεφάλαιου για αύξηση της κερδοφορίας, στα πλαίσια της στρατηγικής της ΕΕ και των συνολικών αντιλαϊκών επιλογών κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ. Αυτή η πολιτικη χρειάζεται δασική υπηρεσία χωρίς παραγωγική και διαχειριστική δραστηριότητα, πρωτοκολλητή των επιδιώξεων του κεφάλαιου και διάφορων ¨μη κυβερνητικών οργανώσεων¨ περισσότερες από τις οποίες «καταβροχθίζουν»
¨για το καλό μας¨ τα διάφορα κονδύλια.
Η πολιτικη αυτή πρέπει να καταδικαστεί. Με αυτή την πολιτικη πρέπει να αντιπαρατεθούμε.
Αυτή την πολιτικη πρέπει να ανατρέψουμε για να διαμορφωθούν φιλολαϊκές και φιλοδασικές εξελίξεις και για αυτόν τον αγώνα ζητάμε την εκλογική και
γενικότερη στήριξη.
Αυτές οι εξελίξεις δεν είναι μονόδρομος. Μοναδική φιλολαϊκή διέξοδος η αλλαγή των συσχετισμών σε συνδικαλιστικό, τοπικοαυτοδιοικητικό και πολιτικό επίπεδο. Είναι αναγκαία άλλη εξουσία που θα εφαρμόσει πολιτική των λαϊκών αναγκών η οποια προϋποθέτει και δάση κοινωνική ιδιοκτησία - λαϊκή περιουσία , κεντρικό σχεδιασμό, διαχείριση προς όφελος των λαϊκών αναγκών και της λαϊκής οικονομίας. Τη λαϊκή εξουσία.
Στην ενωμένη σκληρή ταξική επίθεση κεφαλαίου και πολιτικών εκφραστών των συμφερόντων του, μοναδική διέξοδος για όλους μας η ενωμένη ταξική πάλη με
αιτήματα :
Πλήρη σταθερή εργασία για όλους. με αναβάθμιση των εργασιακών - μισθολογικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Καθιέρωση του 7ωρου - 5ήμερου-35ωρου. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης - συντάξεων. Δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικών σχέσεων, μοναδική εργασιακή σχέση στο δημόσιο η μόνιμη. Όχι στον νέο αυταρχικό αντιδημοσιουπαλληλικό κώδικα. Κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 52 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ. Δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία - πρόνοια.
Που ικανοποιούν τις σύγχρονες λαϊκές μας ανάγκες.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


ΜΑΗΣ 2006


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr