Κυρίως ¶ρθρο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ -ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, συνεδρίασε την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2006 στην Αθήνα .
Τα θέματα που συζητήθηκαν στα πλάισια της ημερήσιας διάταξης ήταν:
α. Η διαμόρφωση πλαισίου δράσης για το διοικητικό συμβούλιο και ο καθορισμός χρονοδιαγράμματος ενεργειών που θα ακολουθήσουν.
β. Η σύνταξη υπομνήματος για την πολιτική ηγεσία που θα επικεντρώνεται στα σημαντικότερα θέματα του τομέα και θα καταλήγει και σε προτάσεις..
γ. Η θέσπιση διαδικασίας για την καταβολή των εισφορών των μελών με επιβάρυνση των ειδικών λογαριασμών (τρίμηνα) .
δ. Η συζήτηση θεμάτων των Περιφερειών (μετακινήσεις, προσλήψεις παρεμβάσεις επισκέψεις σε περιφερειακές υπηρεσίες κλπ) .
ε. Τρέχοντα θέματα.
Οι αποφάσεις που λήφθηκαν μετά από συζήτηση των μελών του Δ.Σ αφορούσαν :
Α. Αλλαγή καταστατικού Ένωσης.
Δεδομένου ότι κατά το πρώτο έτος της λειτουργίας του Συμβουλίου, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης , θα πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγή του καταστατικού της Ένωσης , αποφασίστηκε να οριστεί επιτροπή που θα επεξεργαστεί προτάσεις για τα σημεία που θα προτείνουμε να αλλαχτούν στο ισχύον καταστατικό . Βασικό σημείο για το οποίο επιβάλεται να αλλαχτεί το καταστατκό, είναι η προσαρμογή της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου στα δεδομένα της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ (τριετής θητεία Δ.Σ) . Επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η αποτελεσματικότερη λειτουργία της Ένωσης, η λειτουργία των Περιφερειακών Επιτροπών , η μικρή αναπροσαρμογή της ετήσιας συνδρομής και ο τρόπος καταβολής της κλπ. Ασφαλώς όλα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και σύνθεσης και για ο λόγο αυτό επιβάλεται να κατατεθούν προτάσεις από τις Περιφερειακές Επιτροπές που θα πρέπει να συζητήσουν και να ενημερώσουν τους συναδέλφους.
Β. Επανέκδοση εφημερίδας ¨δασολόγου¨
Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε ήταν η επανέκδοση της εφημερίδας του συλλόγου, του ¨δασολόγου¨. Αναγνωρίστηκε από όλα τα παρόντα μέλη η αναγκαιότητα επανέκδοσης της εφημερίδας . Αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή η οποία θα εξετάσει λεπτομέρειες της μορφής, του σχήματος, του διαγράματος ύλης , της περιοδικότητας έκδοσης κλπ.
Γ. Σύσταση γραφείου Τύπου-προβολή θέσεων Ένωσης.
Αφορμή για τη συζήτηση αποτέλεσε η διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και η συζήτηση που είχε το Δ.Σ με δημοσιογράφους για την ανάγκη και τον τρόπο λειτουργίας γραφείου τύπου, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να ¨περνάει¨ στα Μ.Μ.Ε τις θέσεις της Ένωσης.
Αποφασίστηκε να διερευνηθεί το θέμα και να κατατεθεί διαμορφωμένη πρόταση σε επόμενο συμβούλιο.
Δ. Πραγματοποίηση ημερίδας .
Συζητήθηκε η δυνατότητα που μας δίνει η διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων να παρεμβαίνουμε σε σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα .Ιδιαίτερα σήμερα που η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος κορυφώνεται και στο μέλλον θα ανακύπτουν θέματα με το φυσικό περιβάλλον, το υδάτινο ισοζύγιο, την απερήμωση κλπ. Αποφασίστηκε να δούμε θετικά το θέμα της διοργάνωσης ημερίδας, σε συνεργασία και με άλλους φορείς (συνδικαλιστικούς, πανεπιστημιακούς κλπ) σε επαρχιακή πόλη, για την προβολή των θεμάτων του κλάδου.
Ε. Παρακολούθηση επικαιρότητας-διαμόρφωση θέσεων
Η Π.Ε.Δ.Δ.Υ , διαχρονικά έχει ιδιάιτερα σημαντική παρουσία και έκφραση απέναντι στις λειτουργίες του κράτους. Η πορεία αυτή θα συνεχιστεί με παρεμβάσεις τοποθετήσεις και συστηματική επιστημονική παρουσία σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τα δασικά οικοσυτήματα και το φυσικό περιβάλλον . Ιδιαίτερα ζητήματα αποτελούν η αναθεώρηση του Συντάγματος, σε ότι αφορά τα δασικά οικοσυστήματα, η δασική νομοθεσία(κωδικοποίηση), η χρηματοδότηση δασικών δραστηριοτήτων, η διάρθρωση και η λειτουργία των Δασικών Υπηρεσιών κλπ.
ΣΤ. Συνδρομές μελών –διαδικασία καταβολής.
Συζητήθηκε το θέμα της καταβολής της ετήσιας συνδρομής των μελών μας. Το θέμα αποκτά ιδιάιτερη βαρύτητα μετά το δεδομένο της επέκτασης της θητείας του Δ.Σ κατά ένα έτος (τριετης θητεία) Το δεδομένο αυτό επιβάλει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της συστηματικής καταβολής των ετήσιων συνδρομών. Ασφαλώς είναι γνωστό ότι συνήθως οι συνδρομές καταβάλλονται από τους περισσότερους συναδέλφους το έτος των εκλογών και συνεπώς η μη καταβολή τους, στην περίπτωση τριετούςθητείας, θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα στο σύλλογο.
Αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσουμε σε συνεργασία με την ΠΟΓΕΔΥ και τα άλλα πρωτοβάθμια γεωτεχνκά σωματεία στη θέσπιση διαδικασίας με την οποία η ετήσια συνδρομή θα βαρύνει τους ειδικούς λογαριασμούς (τρίμηνα) .
Λεπτομέρειες για τη διαδικασία που θα τηρηθεί θα σας κοινοποιηθούν με άλλη ανακοίνωση που θα ακολουθήσει.
Ζ. Συγκρότηση Περιφερειακών Επιτροπών.
Αποφασίστηκε να αποσταλλεί επιστολή στις Π.Ε για την άμεση συγκροτηση σε σώμα των οργάνων. Ιδιαίτερα οι αποφάσεις και τα χρονοδιαγράματα που τέθηκαν από το Δ.Σ επιβάλλουν τη συνδρομή των Περιφερειακών Επιτροπών αλλά και όλων των μελών της Ενωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά τηνολοκληρωση των εγασιών του συναντήθηκε με το Γενικό Δ/ντή Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φ.Π .
Συνάδελφοι,
Επιβάλλεται με την προσωπική μας παρουσία να ενισχύσουμε τον παρεμβατικό ρόλο της Ένωσης, να συνεχίσουμε τη συλλογική μας δράση και να αναδείξουμε το ρόλο του δασολόγου στη σύγχρονη κοινωνία .
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Νικόλαος Μπόκαρης
Τηλ: 6937883012


Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κων/νος Δημόπουλος
Τηλ: 6947820880


Κυρίως ¶ρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr