Κυρίως Άρθρο

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ Κ.Υ

Η ΠΕΔΔΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΛΑΚΑΦΩΣΗ ΚΑΙ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΘΗΡΑΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗ , ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

κ.Υπουργέ,
Με αφορμή τις μετακινήσεις υπαλλήλων του τμήματος ¨Διοίκησης Θήρας και προστασίας θηραμάτων¨ σε άλλες υπηρεσίες της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τα εξής:
Ασφαλώς αποτελεί δικαίωμα για τη Διοίκηση να μετακινεί τους υπαλλήλους της προκειμένου να ασκούνται πληρέστερα και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα οι αρμοδιότητες των επιμέρους τμημάτων των κεντρικών Δ/νσεων Δασών.
Στο πλαίσιο αυτό, με το οποίο δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε και αποτελεί και για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις πλαίσιο διαλόγου και σύνθεσης, εκτιμούμε ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σας, πριν την έκδοση πράξεων μετακίνησης και ορισμένα ιδιαιτέρως σημαντικά, κατά την άποψή μας κριτήρια, όπως είναι:
α. Η ύπαρξη και η αξιολόγηση των υπηρεσιακών αναγκών που επιβάλλουν τις μετακινήσεις.
β. Η δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης του μετακινούμενου επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού για την εκπλήρωση διοικητικών στόχων, που ασφαλώς πρέπει να υπάρχουν.
γ. Η γνώση των ιδιαιτεροτήτων κάθε τομέα και η αξιολόγηση της διαχρονικής προσφοράς των υπηρετούντων υπαλλήλων.
Στην προκείμενη περίπτωση εκτιμούμε ότι αγνοήθηκαν οι παραπάνω σημαντικότατες προϋποθέσεις και μετακινήθηκαν ¨εν μία νυκτί¨, υπάλληλοι ενός ιδιαίτερα νευραλγικού τμήματος της Γενικής Δ/νσης, όπως είναι το τμήμα ¨Διοίκησης Θήρας και Προστασίας Θηραμάτων¨.
Η μετακίνηση, χωρίς υπηρεσιακή εισήγηση, των υπαλλήλων που χειρίζονται τα θέματα θήρας, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, αποτελεί για την Ένωσή μας αρνητικό δεδομένο που προκαλεί τον εντονότατο προβληματισμό μας για τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί και από την άλλη πλευρά, εκφράζει μη κατανοητή διοικητική συμπεριφορά, η οποία μας παραπέμπει σε άλλες εποχές.
Ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε στη μέση της διαδικασίας έκδοσης της ρυθμιστικής απόφασης 2006-2007 για το κυνήγι και βρίσκονται σε εκκρεμότητα σημαντικά θέματα που αφορούν τις σχέσεις των κυνηγετικών οργανώσεων.
Γνωρίζετε πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες των θεμάτων θήρας, τις εξωγενείς πιέσεις και τριβές για τη διαχείριση του θηραματικού πλούτου, καθώς και ότι οι υπηρεσιακές εισηγήσεις για τα θέματα αυτά, εκφράζουν στο σύνολό της τη δασική διοίκηση και δεν συνδέονται με την παρουσία ή μη ορισμένων υπαλλήλων.
Ευελπιστούμε ότι οι κανόνες χρηστής διοίκησης, που αποτελούν για όλους μας ζητούμενο, θα αποτρέψουν την επικράτηση ανάλογων πρακτικών, θα προστατέψουν την ίδια τη διοίκηση και τους υπαλλήλους, που ασκούν με τεχνική αρτιότητα και σύμφωνα με το νόμο, τα καθήκοντα τους .

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Νικόλαος Μπόκαρης
Τηλ : 6937883012

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κων/νος Δημόπουλος
Τηλ: 6947820880


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr