Κυρίως Άρθρο

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

ΘΕΜΑ : Ημερίδα για τη συνταγματική αναθεώρηση .

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δ.Υ και το Γεωτεχνικό Επιμελλητήριο Ελλάδας, με αφορμή την πρόταση αναθεώρησης των άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος, διοργανώνουν στην Αθήνα, (Ξενοδοχείο Athens Imperial, πλ.Καραισκάκη) κατά την ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους , ημερίδα με θέμα:
¨ΔΑΣΗ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ¨
Στόχος της εκδήλωσης που προγραμματίζουμε είναι, να αναδειχθεί ο ρόλος των δασικών οικοσυστημάτων στο περιβαλλοντικό ισοζύγιο και η αυτούσια σημασία τους ως στοιχείων του χωροταξικού σχεδιασμού και συνεπώς να καταδειχθεί η ανάγκη σταθερότητας των σχετικών διατάξεων του Συντάγματος. Η προγραμματιζόμενη εκδήλωση αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων εκδηλώσεων που έγιναν στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις με την υποστήριξη κοινωνικών, επιστημονικών, συνδικαλιστικών και οικολογικών φορέων, στις οποίες η ΠΕΔΔΥ συμμετείχε με ουσιατικό λόγο και παρουσία και συνετέλεσε στη δημιουργία και την ανάδειξη ευρύτατου μετώπου, κατά της πρότασης αναθεώρησης.
Στόχος μας είναι επίσης να εκφραστεί ο προβληματισμός και η αγωνία μας για την κατάσταση που επικρατεί στον Τομέα μας. Ενα Τομέα ιδιαίτερα ευαίσθητο και κρίσιμο (λόγω του αντικειμένου του), που όμως έχει τεθεί στο περιθώριο απο την Πολιτεία και συχνά γίνεται το επίκεντρο αρνητικού σχολιασμού απο πολίτες και παράγοντες της δημόσιας ζωής.
Προβλήματα όπως είναι η σημερινή διάρθρωση και η αποτελεσματικότητα της δασικής διοίκησης, η χρηματοδότηση του δασικού τομέα, τα προβλήματα θέσπισης σύγχρονης δασικής πολιτικής για την προώθηση της δασοπονίας των πολλαπλών σκοπών ασφαλώς θα αναλυθούν από τους εισηγητές και τους παρεμβαίνοντες.
Οι παραπάνω δασοπολιτικοί στόχοι που θέτει η Ένωσή μας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο αλλά και οι κοινωνικοί εταίροι, αποτελούν και στόχο κάθε δασολόγου της πράξης και εκφράζουν την αγωνία όλων όσων υπηρετούμε στο Δασικό Τομέα.
Για το λόγο αυτό παρακαλούμε για τη στήριξη της προσπάθειας που καταβάλλουμε και τη συμμετοχή σας, στις εργασίες της ημερίδας.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



Νικόλαος Μπόκαρης
Tηλ: 6937883012 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Κων/νος Δημόπουλος



Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr