Κυρίως ¶ρθρο

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΑΣΚ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008

Π.Α.Σ.Κ. ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2008
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΣΟΛΟΓΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ης Ιουνίου 2008

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Όλοι εμείς που συμμετέχουμε ενεργά στην εκλογική διαδικασία της 6ης Ιουνίου και ζητάμε τη στήριξή σας, σας καλούμε σε ένα ειλικρινή, ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο για την πορεία της Ένωσης και τη δυνατότητα να προβληθεί και να καταξιωθεί η επιστημονική και κοινωνική προσφορά του κλάδου μας .
Η εκλογή και η ανάδειξη στα όργανα διοίκησης της Ένωσης, συναδέλφων, που θα είναι ικανοί και πρόθυμοι να προσφέρουν, αποτελεί δείκτη για την περαιτέρω συνδικαλιστική μας παρουσία και δράση.
Η συνδικαλιστική μας έκφραση πρέπει να στηρίζεται στην επιστημονική και τεχνική μας αρτιότητα, σε γόνιμες και υλοποιήσιμες προτάσεις, στο γόνιμο διάλογο και την ουσιαστική γνώση των προβλημάτων του τομέα, δηλαδή στα στοιχεία εκείνα που θα εδραιώσουν τη συλλογική μας παρουσία και το άνοιγμα του κλάδου στην ελληνική κοινωνία.
Έχουμε ξεκάθαρους συνδικαλιστικούς στόχους και πιστεύουμε ότι με συστηματική προσπάθεια ο κλάδος μπορεί να βγεί από τα σημερινά αδιέξοδα .
Με ευθύνη απέναντι στους συναδέλφους και μοναδικό στήριγμα τη συμπαράσταση τους, διεκδικούμε καθημερινά τον κλαδικό και επιστημονικό μας ρόλο και την κοινωνική μας καταξίωση, μέσα από τη γνώση, το έργο και την προσφορά μας στη δασοπονία .
Ήδη την περίοδο που πέρασε, προσπαθήσαμε να θεμελιώσουμε και να εδραιώσουμε αυτές τις αρχές στην καθημερινή μας παρουσία. Συμμετείχαμε ενεργά στο δημόσιο διάλογο και οι απόψεις που εκφράσαμε είχαν μοναδικό έρεισμα στη δασολογική επιστήμη και τις δασοπολιτικές αντιλήψεις που διδαχτήκαμε, για την αειφορία και την προστασία των δασικών πόρων.
Η παράλληλη δράση μας με τους κοινωνικούς, επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, συνέβαλε στη διαμόρφωση ενός ευρύτατου κοινωνικού φιλοδασικού μετώπου, που τοποθετήθηκε και διαμόρφωσε δυναμικά τις εξελίξεις στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, ανέδειξε τις αδυναμίες στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και σήμερα πιέζει την πολιτεία για την αποκατάσταση των καμμένων εκτάσεων, για τη σύνταξη των δασικών χαρτών , το δασολόγιο και τον Χωροταξικό σχεδιασμό .
Συνεπώς, σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι απαραίτητο να δυναμώσουμε τη συλλογική μας δράση, σε όλα τα επίπεδα, ώστε να πείσουμε την πολιτεία για τα θεσμικά μας αιτήματα, που αφορούν στην αναδιοργάνωση της δασικής υπηρεσίας, τη χρηματοδότηση δασικών δραστηριοτήτων, το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων με τα άλλα Υπουργεία και τους αμφιλεγόμενους φορείς και τελικά τη δημιουργία, ενός και μόνου φορέα, που θα είναι υπεύθυνος για την διαχείριση και την προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος .
Είναι υποχρέωσή μας να προβάλουμε με κάθε τρόπο, στην πολιτεία και την κοινωνία, το αίτημα για τη δημιουργία Υπουργείου Περιβάλλοντος, στο οποίο η Δασική Υπηρεσία να έχει σαφή και διακριτό ρόλο, ξεκάθαρες αρμοδιότητες για την ανάπτυξη και την προστασία των δασικών πόρων αλλά και διοικητική και οικονομική αυτονομία.
Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε και σήμερα τη στήριξη σας, στήριξη προσωπική, στήριξη παραταξιακή, στήριξη πολιτική και συνδικαλιστική .
Η θεσμική λειτουργία της Ένωσης Δασολόγων και η παραγωγή θέσεων για τη δασική πολιτική που θα συμβάλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των ορεινών περιοχών, απαιτεί τη συμμετοχή όλων των δασολόγων, ανεξάρτητα από το βαθμό ή τη θέση τους στο διοικητικό σύστημα και την επαρκή γνώση των προβλημάτων της δασικής πράξης.
Σήμερα είναι ζητούμενο για όλους μας, να διασυνδεθεί η δασολογική επιστήμη με την προστασία και την ανάπτυξη των δασικών οικοσυστημάτων αλλά και να αναδιαμορφωθεί το διοικητικό σχήμα και οι αρμοδιότητες που ασκούνται από τους δασολόγους, ώστε να αναδεικνύεται το έργο και η διάθεση προσφοράς μας στο κοινωνικό σύνολο.
Στην κατεύθυνση αυτή:
 Εργαζόμαστε για να εδραιώσουμε την εμπιστοσύνη ανάμεσα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και να λειτουργούμε συναινετικά και συνθετικά μέσα στα όργανα της Ένωσης.
 Αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων του κλάδου, με κριτήριο την εργασιακή αλλά και την κλαδική μας ιδιαιτερότητα.
 Προσδίδουμε βαρύτητα στη λειτουργία των Περιφερειακών επιτροπών και επιμένουμε να στηρίζουμε τη λειτουργία τους, ώστε να τις απεγκλωβίσουμε από την λειτουργική τους απραξία.
 Προωθούμε και ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή νέων συναδέλφων, σε κοινής αποδοχής υποψηφιότητες, για τις περιφερειακές μας επιτροπές.
 Συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του Τομέα για την προώθηση κοινών στόχων.
 Προσπαθούμε τέλος οι πράξεις μας, να διακρίνονται για την Αρετή την Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη.
Η Π.Α.Σ.Κ- Δασολόγων, αποδεικνύει έμπρακτα όλο αυτό το διάστημα ότι μπορεί να ξεπεράσει τις όποιες διαπαραταξιακές τριβές και αντιπαραθέσεις και διατυπώνει, με συνέπεια και ευθύνη τις θέσεις της, λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά προβλήματα του τομέα και τη δυναμική προσώπων αλλά και παρατάξεων.
Αντιμετωπίσαμε με ευθύνη ζητήματα συνεργασιών με τους άλλους γεωτεχνικούς κλάδους και εργαστήκαμε για τη στήριξη των οικονομικών διεκδικήσεων του κλάδου, σε συνεργασία με τους λοιπούς Γεωτεχνικούς κλάδους και την Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ .
Αναδείξαμε την ανάγκη αύξησης της ημερησίας εκτός έδρας αποζημίωσης μας και ζητήσαμε συνδικαλιστικά και νομικά (μέσω του ΓΕΩΤΕΕ,) την εξομοίωσή μας με τους μηχανικούς του δημοσίου. Αίτημα που δεν έχει υλοποιηθεί και αποτελεί την τρέχουσα αιχμή των διεκδικήσεών μας.
Η εκλογική διαδικασία αποτελεί το σημαντικότερο κριτήριο για την αξιολόγηση της προσωπικής στάσης και παρουσίας όλων των υποψηφίων αλλά και την αποτίμηση της παραταξιακής δυνατότητας και συνδικαλιστικής τους ωριμότητας.

Η ΠΑΣΚ δασολόγων, καλεί τα μέλη της Ένωσης να συμμετέχουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία της 6ης Ιουνίου.

Η ανάδειξη εκπροσώπων με διάθεση για προσφορά, συνέπεια, σταθερή συνδικαλιστική δράση και επάρκεια γνώσεων, είναι ο μόνος τρόπος για να εργαστούμε συστηματικά και αποτελεσματικά για το συμφέρον των μελών μας, να διατηρήσουμε τη συνοχή του κλάδου, να δώσουμε προοπτική στην συνδικαλιστική μας παρουσία και να απαλλαγούμε από τις μικροκομματικές αντιλήψεις και πρακτικές που αποδυνάμωσαν κατά το παρελθόν συνδικαλιστικά την Ένωση .
Καταθέτουμε με συνέπεια και ευθύνη την πρόταση μας και ζητάμε την υπερψήφιση των υποψηφίων της ΠΑΣΚ-ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ .
Αγωνιζόμαστε με εντιμότητα και πίστη στις αρχές μας για την επίτευξη των συνδικαλιστικών στόχων και την υποστήριξη των συμφερόντων των μελών της Ένωσης.
Ζητάμε τη θετική σας κρίση και την υπερψήφιση των υποψηφίων που προτείνουμε.
Δυναμώστε τη λειτουργία της Π.Ε.Δ.Δ.Υ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ Π.Α.Σ.Κ. ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

1. ΑΜΟΡΓΙΑΝΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
2. ΓΚΑΤΣΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
3. ΓΩΓΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4. ΔΕΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ
5. ΚΑΛΑΙΤΖΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ) ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
6. ΚΑΡΑΠΟΥΡΝΑΛΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
7. ΜΠΟΚΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
8. ΜΠΟΥΛΟΓΕΩΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
9. ΝΤΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
10. ΠΑΛΑΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
11. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
12. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
13. ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
14. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
15. ΡΕΚΑΤΣΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
16. ΣΑΣΣΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
17. ΣΧΟΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
18. ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
19. ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
20. ΧΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΠΟΓΕΔΥ

1. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
2. ΒΑΞΕΒΑΝΗ – ΙΩΒΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
3. ΒΡΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
4. ΓΩΓΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
5. ΔΕΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΜΕΙΝΩΝΔΑ
6. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
7. ΖΗΛΙΑΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
8. ΚΑΡΑΠΟΥΡΝΑΛΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
9. ΚΟΥΡΕΜΑΔΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
10. ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
11. ΜΠΟΚΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
12. ΝΤΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
13. ΝΤΙΤΟΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
14. ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
15. ΠΟΛΙΤΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
16. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
17. ΣΑΣΣΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
18. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
19. ΣΧΟΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
20. ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
21. ΤΖΑΝΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
22. ΧΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1. ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
2. ΒΑΓΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
3. ΚΑΝΤΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
4. ΠΙΝΙΑΡΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ




Κυρίως ¶ρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr