Κυρίως Άρθρο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΓΕΩΤΕΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ Δ.Υ
Χαλκοκονδύλη 31 -10164 Αθήνα
Τηλέφωνο: 2102124606- Fax : 5240790
Κινητό :6937883012
Email: peddy@otenet.gr Αθήνα, 21-1-2011
Αρ.Πρωτ.: 3

ΠΡΟΣ:. ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε)
Υπόψη: 1. κ. Μαρκόπουλο Θεόδωρο
Πρόεδρο Δ.Σ
2. Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου
Θεσσαλονίκη

ΘΕΜΑ: Παρουσία του ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε στην επιτροπή Παραγωγής και
Εμπορίου

Την Τετάρτη 19-1-2011 συζητήθηκε στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλή το σχέδιο νόμου για τη βιοποικιλότητα. Στη συζήτηση είχαν προσκληθεί για να εκφράσουν τις απόψεις τους οι Περιβαλλοντικοί φορείς, τα Επιμελητήρια, το ΕΘΙΑΓΕ και η ΠΕΔΔΥ .
Με μεγάλη έκπληξη και αντί θέσεων (έστω διατυπωμένων και σε υπόμνημα) για το συζητούμενο σχέδιο νόμου διαβάστηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής επιστολή του ίδιου του ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε στην οποία έλεγε ότι ¨αδυνατεί να παραστεί στη συζήτηση, διότι αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα λειτουργίας¨
Η παραπάνω αποστροφή προκάλεσε δυσμενή σχόλια από το σώμα των Βουλευτών και από τον πρόεδρο της Επιτροπής και στηλιτεύτηκε η απουσία του ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το πλαίσιο λειτουργίας του, είναι θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας.
Επειδή η απουσία του ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε από αυτό το επίπεδο των συζητήσεων προκαλεί τη δυσαρέσκεια όχι μόνο των βουλευτών και της ίδιας της Βουλής αλλά και όλων των Γεωτεχνικών, εκτιμώ ότι θα πρέπει να το συζητήσετε άμεσα στο Διοικητικό σας Συμβούλιο και να βρείτε τρόπο να αποκαταστήσετε το κύρος του επιμελητηρίου .
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΚΑΡΗΣ


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr