Απόψεις Συναδέλφων

Γιατί κ.Μπουζινέκη είναι ανόητοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που λένε ότι θέλουν και μπορούν να κάνουν μόνοι τους την αναμόρφωση-επικαιροποίηση των χαρτών αλλά και την ανάρτηση ?? Υπονοείτε ότι είναι «άχρηστοι»?? Ή ότι ακόμα και αν μπορούν να το κάνουν να δηλώσουν ότι είναι πέρα από τις δυνάμεις τους??
Δηλαδή ποια είναι οι δουλειά των δασολόγων των τμημάτων δασικών χαρτογραφήσεων? Το να θέλει κάποιος να βάλει τον κώλο του κάτω και να δουλέψει, γι αυτό που τον προσλάβανε και να τιμήσει τα λεφτά που παίρνει από το κράτος , τώρα «λοιδωρείται» από τους ιδιώτες συνδικαλιστές δασολόγους??
Γατι αν θέλει να δουλέψει κάποιος είναι «πασόκος» και το κάνει για να στηρίξει την κυβέρνηση? Δεν υπάρχει κάτι άλλο? Τόσο έχετε φθαρεί τελοσπάντων??
Και γιατί δεν απαξιώνεται το επάγγελμα όταν η πλειοψηφία των δασολόγων δημοσίων υπαλλήλων δεν έχει την θέληση και τις γνώσεις και δηλώνει ότι αδυνατεί να κάνει το «αυτονόητο»?, αλλά κατά την δήλωσή σας απαξιώνεται από τις σπαστές αναρτήσεις?.
Πως αλλιώς θα αναρτηθούν χάρτες 10 χρονών από το Α΄,Β΄ πιλοτικό αλλά και από τα κανονικά προγράμματα? Περιμένοντας πότε θα συμφωνήσουν όλες οι Διευθύνσεις Δασών ότι μπορούν να το κάνουν? Στις νέες αναθέσεις μπορεί να γίνει αυτό.
Υπάρχει μια σοβαρή διαφορά ανάμεσα στην ανάρτηση των μηχανικών και αυτήν των δασολόγων. Στην πρώτη δεν μεσολαβεί καθόλου ο δημόσιος υπάλληλος. Άρα όποιος δεν τηρεί τις ημερομηνίες κηρύσσεται έκπτωτος. Στον δασικό χάρτη ακόμη και αν τον φτιάξει ο ιδιώτης δασολόγος , θα πρέπει να μεσολαβήσει ο δημόσιος υπάλληλος. Ποια ημερομηνία θα μπορούσε να σταθεί απέναντί του??
Η αναβάθμιση του επαγγέλματος θα γινόταν αν η δημόσια υπηρεσία έδειχνε στοιχειωδώς ότι μπορεί να ανταποκριθεί. Τότε θα αποκτούσε κύρος και θα μπορούσε να διεκδικήσει περισσότερα. Και όχι αν οι ιδιώτες δασολόγοι ήταν«άριστοι». Γιατί τουλάχιστον μέχρι σήμερα σύμφωνα με τους νόμους, τον χαρακτηρισμό του δάσους τον κάνει ο δασάρχης ή ο διευθυντής.

Εκ μέρους των
ανόητων υπαλλήλων και του χλιμίντζουρα Διευθυντή της κάτω ραχούλας , συγνώμη του νομού Καβάλας.

Διαμαντής Σταγγίδης


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr