Κυρίως Άρθρο

ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΕΔΔΥ ΚΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ


ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΤΑ
ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΟΥ


Π Ρ Ο Σ

1.- Τον κ. Φώτιο Φασούλα, κάτοικο Θεσσαλονίκης, οδός Πλούτωνος, αριθμός 3 – Τ.Κ. 546-55.
2.- Την Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών, νόμιμα εκπροσωπούμενη και εδρεύουσα στην Θεσσαλονίκη, οδός Βενιζέλου, αριθμός 64 – Τ.Κ. 546-31 και.
3.- Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών, κατοίκους, ως εκ της ιδιότητάς τους, ομοίως ως άνω.


-------------------------


Μετά μεγάλης εκπλήξεως και εντόνου αγανακτήσεως, πληροφορήθηκα πολύ πρόσφατα, ότι ο πρώτος εξ υμών, κ. Φώτιος Φασούλας, υπογράφοντας ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών, απέστειλε, προς, την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλι΅ατικής Αλλαγής, κ. Τίνα Μπιρ΅πίλη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλι΅ατικής Αλλαγής, κ. Νίκο Σηφουνάκη, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλι΅ατικής Αλλαγής, κ. Θάνο Μωραΐτη, τον Πρόεδρο και το ∆.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., τον Ειδικό Γραμματέα ∆ασών, κ. Γ. Α΅οργιανιώτη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.», κ. Απόστολο Αρβανίτη και το ∆.Σ. της «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.», την Πανελλήνια Κίνηση ∆ασολόγων (Π.Κ.∆.) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσ΅ο Μελετητών Γεωτεχνικών, την με αριθμό πρωτοκόλλου 585/21-12-2010 επιστολή, με θέμα «Ανάρτηση Δασικών Χαρτών», με την οποία στρέφεται απρόκλητα, ευθέως, εναντίον εμού και των τακτικών μελών μου.
Ειδικότερα, στην εν λόγω επιστολή περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και οι ακόλουθες απαράδεκτες φράσεις:
1.- «... στην σύνταξη και κύρωση των Δασικών Χαρτών, ... υπήρξαν πρωτοφανείς αντιδράσεις εκ μέρους αυτών που χρόνια τώρα αγωνίζονται για την αντίθετη κατεύθυνση αλλά κυρίως της ΠΕΔΔΥ οι οποίες συνοψίζονται στα εξής:
- Προσωπικές επιθέσεις,
- Συνεχή Δημοσιεύματα από την ΠΕΔΔΥ, με ευθεία επίθεση σε μελετητικά γραφεία, ψευδώς, ότι δήθεν θα αναλάβουν και την διόρθωση και έγκριση των μελετών των Δασικών Χαρτών (ενώ και στους νόμους και στις τεχνικές προδιαγραφές οι παραπάνω εργασίες γίνονται από τις Δασικές Υπηρεσίες) και τα δάση θα παραδοθούν στους καταπατητές,
Η απάντησή μας σ΄ αυτές τις κακοήθειες ...».
2.- «... Επιπλέον στα προαναφερόμενα αχαρακτήριστα σχόλια και δημοσιεύματα, θα μας επιτρέψετε να συμπληρώσουμε και τα εξής, ώστε να αποσαφηνιστεί ο ρόλος του συγκεκριμένου φορέα:
- ... όταν το ΣτΕ με την μνημειώδη 202/2005 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, είχε αποφασίσει ότι κινδυνεύουν άμεσα τα δάση με την εφαρμογή του νόμου αυτού και επομένως οι Πράξεις Χαρακτηρισμού που έγιναν με αυτό το νόμο, αλλοίωσαν και έθεσαν σε κίνδυνο εκτάσεις απροσδιορίστου εμβαδού, χωρίς καμία αντίδραση εκ μέρους της ΠΕΔΔΥ.
- Θα έπρεπε επιτέλους να απολογηθεί η ΠΕΔΔΥ για την στάση της, σχετικά με τις ενέργειές της για τον επικίνδυνο για τα δάση νόμο 3208/2003 και φυσικά και για τον επίσης επικίνδυνο 3147/2003, γιατί λίγο πριν την εκδίκασή τους από το ΣτΕ, ΑΠΕΣΣΥΡΕ την προσφυγή της, εναντίον των νόμων αυτών, σε συνεννόηση με τον τότε υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κιλτίδη. Το τι έγινε τα χρόνια εφαρμογής του νόμου 3208/2003 από τις δασικές Υπηρεσίες, ουδείς είναι σε θέση να αποτιμήσει.
- Η ΠΕΔΔΥ που κόπτεται για την προστασία των δασών (αλήθεια πως; Με το να αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ;) καλό είναι να μας πληροφορήσει για πόσα δημόσια δασικά συμπλέγματα έχουν συνταχθεί από την Δασική Υπηρεσία Διαχειριστικές Μελέτες και ισχύουν σήμερα, η μη σύνταξη των οποίων συνιστά αδίκημα, ομοίως τι γίνεται με τις Μελέτες Διευθέτησης Ορεινών Λεκανών Χειμάρρων, τις Μελέτες Αντιπυρικής Προστασίας κλπ;
- Ομοίως η ΠΕΔΔΥ που κόπτεται για την προστασία των δασών, να μας πληροφορήσει για τις παρεμβάσεις της στο «πάρτι» που εξακολουθεί η Δασική Υπηρεσία να εφαρμόζει το ΠΔ 126/86 και να γίνεται ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ της εκμετάλλευσης των λημμάτων των Δημοσίων Δασών σε συνεταιρισμούς, ΑΝΕΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ, (ενέργεια πλήρως ασύμβατη με την κοινοτική νομοθεσία) έναντι τιμήματος 5-12% , με δυνατότητα μείωσης αυτού του ποσοστού έως 25%. ... Τώρα θα φταίει το Μνημόνιο αν το ανακαλύψει;
- Ομοίως η ΠΕΔΔΥ που κόπτεται για την προστασία των δασών, να μας πληροφορήσει για τις παρεμβάσεις της στο «πάρτι» των κοινοτικών ενισχύσεων των βοσκοτόπων (έχουν δηλωθεί επί 20ετία περίπου ως βοσκότοποι σχεδόν όλα τα δάση και οι δασικές εκτάσεις).».
3.- «Αφού θεωρούμε ότι μ΄ αυτά που αναφέραμε, αποδείξαμε τον ρόλο του φορέα αυτού, την επιλεκτική αντίδρασή του και επομένως την αξιοπιστία του, επανερχόμενοι στο θέμα, μετά από διάλογο μηνών, ... πληροφορηθήκαμε ότι οι αρμόδιοι δασολόγοι δημόσιοι υπάλληλοι, δια του θεσμικού τους εκπροσώπου, δηλώνουν αδυναμία ανάρτησης των δασικών χαρτών και πρότειναν να αναλάβει το έργο η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. με αυτεπιστασία. ...».
4.- «... Αυτοί που σκέφτηκαν αυτή τη λύση πρέπει να γνωρίζουν και τους νόμους που διέπουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των κλάδων, γιατί η απαράδεκτη σιωπή των δασολόγων δημοσίων υπαλλήλων και του πολιτικού τους προϊσταμένου στο ξεπούλημα του κλάδου δεν σημαίνει και νομιμότητα της πράξης. Αντίθετα η πρόθεσή μας είναι να προασπίσουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και τα συμφέροντά μας με κάθε ένδικο μέσο. ...
Διακατεχόμαστε όμως από μεγάλη περιέργεια να ακούσουμε την άποψη των συναδέλφων του δημοσίου, για την ανάθεση της ανάρτησης των δασικών χαρτών από τοπογράφους μηχανικούς. ...
και τους εαυτούς τους υπερασπιστές της νομιμότητας, ενώ είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Δασική Υπηρεσία, που κατά δήλωσή της ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ, ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ περιουσίες του Δημοσίου και των πολιτών, ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, μόνο κλαυσίγελο προκαλεί και δεν δικαιούται δια να ομιλεί. ...» και.
5.- «... ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, για την διευθέτηση και επίλυση του προβλήματος των Αναρτήσεων αλλά και της Διαχείρισης και Προστασίας των Δασών, που «άλλοι» έχουν αφήσει στο έλεος τους.».

Επειδή ο πρώτος εξ υμών, κ. Φώτιος Φασούλας, με τις δηλώσεις του αυτές, προς όλους τους ανωτέρω αποδέκτες της πιο πάνω επιστολής του, εν πλήρη γνώσει της αναληθείας τους διέδωσε τα ανωτέρω ψευδή, συκοφαντικά και δυσφημιστικά γεγονότα και χρησιμοποίησε τους πιο πάνω περιφρονητικούς χαρακτηρισμούς, σε βάρος εμού και των τακτικών μελών μου -Δασολόγων της Δασικής Υπηρεσίας, που έβλαψαν την τιμή και την υπόληψή μου, ως συνδικαλιστικού σωματείου των Δασολόγων δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των μελών μου-Δασολόγων, υπαλλήλων της Δασικής Υπηρεσίας, με ειδικό και συγκεκριμένο σκοπό την προσβολή και μείωση της προσωπικότητας, αφ΄ ενός των μελών μου-Δασολόγων της Δασικής Υπηρεσίας, ως ανθρώπων, ως επιστημόνων Δασολόγων και ως δημοσίων υπαλλήλων και αφ΄ ετέρου εμού, ως συνδικαλιστικής οργάνωσης.
Επειδή ο έντονα προσβλητικός χαρακτήρας των πιο πάνω δηλώσεων του πρώτου εξ υμών, κ Φωτίου Φασούλα είναι εμφανής και ο μειωτικός σκοπός τους έκδηλος.
Επειδή, αναμφίβολα, οι άνω δηλώσεις του πρώτου εξ υμών, κ. Φωτίου Φασούλα αποδίδουν απερίφραστα, σε εμένα και συλλήβδην στα μέλη μου-Δασολόγους της Δασικής Υπηρεσίας της Χώρας, πράξεις, ενέργειες, γεγονότα και χαρακτηρισμούς, που εκθέτουν εμένα, ως συνδικαλιστική οργάνωση και τα μέλη μου-Δασολόγους δασικούς υπαλλήλους.
Επειδή οι εν λόγω δηλώσεις του πρώτου εξ υμών, κ. Φωτίου Φασούλα, των οποίων ο δυσφημιστικός στόχος είναι έκδηλος, οδηγούν ευθέως σε παραποίηση της αληθείας και σε δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων δυσφημιστικών της τιμής, της υπόληψης και της προσωπικότητας, τόσον εμού όσον και των μελών μου-Δασολόγων της Δασικής Υπηρεσίας της Χώρας.
Επειδή, με τις δηλώσεις αυτές του πρώτου εξ υμών, κ. Φωτίου Φασούλα, που έγιναν ηθελημένα και εν γνώσει της πλήρους αναληθείας τους, επιχειρήθηκε και επιτεύχθηκε τελικά ο δημόσιος διασυρμός εμού και των μελών μου-Δασολόγων της Δασικής Υπηρεσίας της Χώρας. Χρησιμοποιήθηκαν δε λέξεις και φράσεις, με σαφώς περιφρονητικό, κατακριτικό και μειωτικό περιεχόμενο.
Οι ανωτέρω συγκεκριμένες προσβλητικές, συκοφαντικές και δυσφημιστικές δηλώσεις του πρώτου εξ υμών, κ. Φωτίου Φασούλα έγιναν, καίτοι εγνώριζε τους συνεχείς αγώνες των Δασολόγων και εν γένει των δασικών υπαλλήλων, για την προστασία των δασών, των δασικών εκτάσεων και του φυσικού περιβάλλοντος της Χώρας, καθώς και της δημόσιας περιουσίας, αλλά και την παντελή έλλειψη ίχνους αληθείας των δηλώσεών του, που έγιναν με καθαρά προσβλητικό και άκρως δυσφημιστικό τρόπο και σκοπό.
Ειδικότερα, ο πρώτος εξ υμών, κ. Φώτιος Φασούλας προέβη στις παραπάνω δηλώσεις του, αν και γνώριζε και γνωρίζει ότι, οι δασικοί υπάλληλοι της Δασικής Υπηρεσίας, εργάζονται με ευσυνειδησία και με αυταπάρνηση και προσηλωμένοι στο υπηρεσιακό καθήκον τους, κάτω από ιδιαίτερα επαχθείς και αντίξοες συνθήκες, στις Δασικές Υπηρεσίες της Χώρας και, τηρώντες και εφαρμόζοντες τους Νόμους του Κράτους, έρχονται καθημερινά σε σύγκρουση και αντιπαλότητα, για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων της Χώρας, με πλείστα ιδιωτικά συμφέροντα, καθώς και ότι, λόγω του ιδιαιτέρου νομικού καθεστώτος που διέπει την προστασία και διαχείριση των δασών και δασικών εκτάσεων και του εν γένει φυσικού περιβάλλοντος, οι δασικοί υπάλληλοι ασκούν τα καθήκοντά τους, κάτω από επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα, αλλά και για την ζωή τους ακόμα, συνθήκες.
Παράλληλα, ο πρώτος εξ υμών, κ. Φώτιος Φασούλας γνώριζε, ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του, με τα αναληθή, εξόχως προσβλητικά και συκοφαντικά στοιχεία που περιέχουν, βλάπτουν αντικειμενικά την τιμή και την υπόληψη εμού και των μελών μου-Δασολόγων της Δασικής Υπηρεσίας της Χώρας και αυτό επιδίωξε με τις λέξεις και φράσεις που χρησιμοποίησε.
Εξ όλων των παραπάνω, προκύπτει η πρόθεση του πρώτου εξ υμών, κ. Φωτίου Φασούλα να αμφισβητηθούν και πληγούν τα στοιχεία εκείνα της προσωπικής και υπηρεσιακής υποστάσεως των μελών μου-Δασολόγων της Δασικής Υπηρεσίας της Χώρας, με τα οποία υπάρχουν και σταδιοδρομούν στο Δημόσιο Τομέα, καθώς και τα στοιχεία της συνδικαλιστικής υποστάσεώς μου.
Οι δηλώσεις αυτές του πρώτου εξ υμών, κ. Φωτίου Φασούλα, με την δριμύτητα των σχετικών φράσεων και εκφράσεων που περιέχουν, αναμφίβολα, δεν δικαιολογούνται από την άσκηση συνδικαλιστικής κριτικής και ελέγχου, υπερβαίνουν τα τιθέμενα από το νόμο όρια, καθώς και κάθε αναγκαίο μέτρο επιβαλλόμενο από την ευπρέπεια και ηθική τάξη και αναντίρρητα δεν ευρίσκονται μέσα στα όρια της τρέχουσας συνδικαλιστικής πρακτικής και συμπεριφοράς. Δηλώσεις τέτοιου είδους και χαρακτήρα και με το συγκεκριμένο περιεχόμενο και ύφος, από τον πρώτο εξ υμών, κ. Φώτιο Φασούλα, εν γνώσει της αναληθείας τους και άνευ συγκεκριμένων στοιχείων και αποδείξεων, οδηγούν και πράγματι οδήγησαν άμεσα, στην αμφισβήτηση της προσωπικής και επαγγελματικής εντιμότητας και στη δημόσια κατασυκοφάντηση ειδικά των μελών μου-Δασολόγων της Δασικής Υπηρεσίας της Χώρας και εμού, ως συνδικαλιστικού σωματείου τους.
Είναι δε εντελώς διαφορετικό το ζήτημα, αν οι νόμοι και οι διαδικασίες που έχει θεσπίσει η Πολιτεία, για την προστασία και την ανάπτυξη των δασών και των δασικών εκτάσεων και του εν γένει φυσικού περιβάλλοντος της Χώρας μας, είναι ορθοί ή επιδέχονται βελτίωση και αν η Πολιτεία χρηματοδοτεί ή όχι επαρκώς τον Τομέα των Δασών και του Φυσικού Περιβάλλοντος.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, διαμαρτύρομαι εντονότατα, προς υμάς, για όσα ψευδή γεγονότα ο πρώτος εξ υμών, κ. Φώτιος Φασούλας ισχυρίστηκε ειδικά για εμένα και για τα μέλη μου-Δασολόγους της Δασικής Υπηρεσίας της Χώρας, γνωρίζοντας ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς και για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, που χρησιμοποίησε για εμάς και που όλα βλάπτουν την τιμή και την υπόληψή μας και σας καλώ, να ανασκευάσετε τις παραπάνω απαράδεκτες, δυσφημιστικές και προσβλητικές δηλώσεις του πρώτου εξ υμών κ. Φωτίου Φασούλα, εκφράζοντας άμα δημόσια συγγνώμη για αυτές, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, του ενός μηνός από την επίδοση της παρούσας.
Σε διαφορετική περίπτωση, είμαστε υποχρεωμένοι και επιφυλασσόμαστε, να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας, ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων, προς αποκατάσταση της τιμής, υπόληψης και αξιοπρέπειας, καθώς και της ηθικής βλάβης εμού και των μελών μου-Δασολόγων της Δασικής Υπηρεσίας, ως μοναδικός τρόπος απαλύνσεως των παραπάνω σοβαρότατων προσβολών της προσωπικότητάς μας.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα, όπου αυτή απευθύνεται, προς γνώση τους και για την επέλευση των νομίμων συνεπειών, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στις εκθέσεις επιδόσεώς του.-
Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2011
Για την Εξωδίκως Δηλούσα Ένωση
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.


Νικόλαος Μπόκαρης


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλι΅ατικής
Αλλαγής, κ. Τίνα Μπιρ΅πίλη (fax: 210-6451793).
- Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και
Κλι΅. Αλλαγής, κ. Νίκο Σηφουνάκη (fax: 210-6453171).
Α΅αλιάδος 17 - ΤΚ 115 23 - Αθήνα.
- Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλι΅. Αλλαγής,
κ. Θάνο Μωραΐτη (fax: 210-6969729).
Μεσογείων 119, ΤΚ 101 92 - Αθήνα.
- Πρόεδρο και ∆.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (fax: 2310-263308)
Βενιζέλου 64 - ΤΚ 546 31 - Θεσσαλονίκη.
- Ειδικό Γραμματέα ∆ασών
κ. Γ. Α΅οργιανιώτη (fax: 210-2124595)
Χαλκοκονδύλη 31 - ΤΚ 104 32 - Aθήνα.
- Πρόεδρο και ∆.Σ της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.
κ. Απόστολο Αρβανίτη (fax: 210-66537723)
Μεσογείων 288 - ΤΚ 155 62 - Αθήνα.
- Πανελλήνια Κίνηση ∆ασολόγων (Π.Κ.∆.)
info@pkd.gr , xylotech@otenet.gr
- Πανελλήνιο Σύνδεσ΅ο Μελετητών Γεωτεχνικών
E-mail: nerco@otenet.gr (fax: 210-6452955) και.
- Δασολόγους Δημ. Υπαλλήλους - Μέλη μου
Έδρες τους.-


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr