Κυρίως ¶ρθρο

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΡΟΣ
1) Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών
κ.Ευάγγελο Βενιζέλο
2) Υπουργό Εσωτερικών .
κ. Χάρη Καστανίδη
3) Υπουργό διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Δημήτρη Ρέππα
4) Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
1. Γενικούς Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων
2. Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ
3. Π.Ο.ΣΥ.Π
4. Μέλη μας.
Τα σωματεία μας, εδώ και καιρό έχουν υποβάλλει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπομνήματα και προτάσεις, για τα θεσμικά ζητήματα που αφορούν τον Τομέα μας και τα μέλη μας, χωρίς μέχρι σήμερα, παρά την παρέλευση μεγάλου και εύλογου χρονικού διαστήματος, να πάρουμε κάποια απάντηση σε αυτά.
Επίσης και τα αιτήματα μας για πραγματοποίηση συνάντησης με τον αρμόδιο για τη δασική πολιτική Υπουργό ΥΠΕΚΑ, δεν τελεσφόρησαν, παρά το ότι την ίδια χρονική περίοδο προωθήθηκαν νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν το νομικό πλαίσιο για τα δάση οι οποίες και επηρεάζουν τη λειτουργία του τομέα και των μελών μας.
Κατόπιν των ανωτέρω, ύστερα από ομόφωνη απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων μας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1264/1982, όπως ισχύει, τα σωματεία μας αποφάσισαν, με αφορμή και την κατάθεση από την Κυβέρνηση του νέου μισθολογίου, το οποίο οδηγεί σε πλήρη εξαθλίωση τους εργαζόμενους και χιλιάδες από αυτούς στην εφεδρεία και την προσυνταξιακή διαθεσιμότητα, ενώ διαφαίνεται και η πρόθεση για την πλήρη διάλυση των δημοσίων Υπηρεσιών να κηρύξουν :
Ι. Προειδοποιητική στάση εργασίας, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 και από ώρα 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, για όλους τους δασικούς υπαλλήλους, των κλάδων ΠΕ Δασολόγων, ΤΕ Δασοπόνων, ΔΕ Δασοφυλάκων ΔΕ Οδηγών Δασικών Υπηρεσιών που Υπηρετούν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής όσο και των δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Χώρας που είναι μέλη των Σωματείων μας και,
ΙΙ. Τη συγκέντρωση και διαμαρτυρία των παραπάνω δασικών κλπ υπαλλήλων που εργάζονται στο ΥΠΕΚΑ-Ειδική Γραμματεία Δασών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής , την ίδια μέρα και ώρα 12:30 μ.μ στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Μεσογειακών Οικοσυστημάτων και ΤΔΠ. (τέρμα Αλκμάνος Ιλίσια)
ΙΙΙ. Τη συγκέντρωση και διαμαρτυρία των παραπάνω δασικών κλπ υπαλλήλων που εργάζονται στις υπόλοιπες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις , την ίδια μέρα και ώρα 12:30 μ.μ στις έδρες των οικείων Δ/νσεων Δασών των Νομών .
IV. Την κοινοποίηση της διαμαρτυρίας μας στους υπόλοιπους πολιτικούς φορείς της Βουλής, τον ημερήσιο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και στους περιβαλλοντικούς κα κοινωνικούς φορείς.
Αιτήματά μας είναι :
1) Να σταματήσουν τα συνεχιζόμενα χαράτσια σε βάρος των μισθωτών και η πολιτική εξαθλίωσης με τη μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων.
2) Να σταματήσουν οι πολιτικές εξόντωσης μας, με τα πρωτόγνωρα και ψευδεπίγραφα καθεστώτα, της «εργασιακής εφεδρείας» και της «προσυνταξιακής διαθεσιμότητας» .
3) Η προχωρήσει η αναδιοργάνωση της Δασικής Υπηρεσίας, με βάση τις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας και τη δυνατότητα στήριξης της ορεινής οικονομίας. Με μια σύγχρονη και αποτελεσματική - κάθετη - διάρθρωση, αρμοδιότητες και ρόλο.
4) Να εξασφαλιστεί η αυτοτέλεια και η διοικητική διακριτότητα του τομέα στο Οργανόγραμμα του ΥΠΕΚΑ ιδιαίτερα μετά την ένταξη και νέων αρμοδιοτήτων σε αυτόν.
5) Να αξιοποιηθεί το διαθέσιμο επιστημονικό και υλωρικό προσωπικό της Υπηρεσίας και να ξεκαθαρίσουν οι αρμοδιότητες με τους διαφόρους φορείς ιδιωτικού δικαίου οι οποίοι έχουν εξαντλήσει το χρόνο ζωής τους .
6) Να αξιοποιηθεί πλήρως το προσωπικό της καταργηθείσας Αγροφυλακής σε καθήκοντα δασοπροστασίας .
7) Να προχωρήσει η σύνταξη και ψήφιση νέου Δασικού και Περιβαλλοντικού Κώδικα.
8) Να υπάρχει σταθερή και αυτόνομη χρηματοδότηση του δασικού τομέα από ίδιους πόρους, που σήμερα εισρέουν στο Πράσινο Ταμείο αλλά δεν αξιοποιούνται.
9) Να θεσμοθετηθεί η υποχρέωση της Πολιτείας να προβαίνει άμεσα, σε εύλογο χρονικό διάστημα, στην τεχνητή αναδάσωση όλων των εκτάσεων που κηρύσσονται αναδασωτέες.
10) Να στηριχτεί πολιτικά το έργο της σύνταξης και της κύρωσης των Δασικών Χαρτών και του Δασολογίου και να διασφαλιστεί ο ρόλος των Δασικών Υπηρεσιών σε αυτό, δεδομένο που θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων για το κράτος και στην προστασία της δημόσιας περιουσίας.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μας, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα όπου αυτή απευθύνεται , προς γνώση τους και για την επέλευση των νομίμων συνεπειών, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στις εκθέσεις επιδόσεως που θα συντάξει.
Τα Διοικητικά Συμβούλια
Της Π.Ε.Δ.Δ.Υ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΚΑΡΗΣ ΘΑΝΟΣ ΖΗΣΗΣ


Κυρίως ¶ρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr