Κυρίως Άρθρο

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΑΚΕ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΑΚΕ) ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα όλοι μας και ενώ ακόμα προσπαθούμε να εξέλθουμε από το τέλμα των παλαιότερων οικονομικών μέτρων, που έχουν επιφέρει την εξαθλίωση και την ανέχεια στους περισσότερους από εμάς, ζητείται και πάλι να σηκώσουμε αποκλειστικά οι μισθωτοί το βάρος των νέων μέτρων, με ακόμα πιο δραματική μείωση των αποδοχών μας, διάλυση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και με την κάθε τρόπο και μέσο προσπάθεια κοινωνικής απαξίωσης του ρόλου μας.
Δεν υπάρχει κανείς που να μην καταδικάζει τα δυσβάσταχτα αυτά μέτρα που ψηφίστηκαν και ψηφίζονται και έχουν γίνει εφιάλτης στη ζωή του καθενός μας.
Δυστυχώς η οικονομική καταβαράθρωσή μας δεν είναι το μόνο, αφού η αποδιοργάνωση και διάλυση της Δασικής Υπηρεσίας τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο δεν έχει τέλος.
Βιώνουμε κρίσιμες αλλαγές όχι μόνο στην προσωπική μας ζωή αλλά και αλλαγές στα εργασιακά μας δικαιώματα και κεκτημένα. Σε μια εποχή κρίσιμη για το μέλλον των εργασιακών μας δικαιωμάτων δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι παρακολουθώντας τις εξελίξεις, αλλά να συμμετέχουμε σε αυτές και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τις διαμορφώσουμε υπέρ μας. Πρέπει να ανατρέψουμε την κατάσταση ώστε να δοθεί λύση στα προβλήματά μας. Ανάχωμα σ’ αυτή την οδυνηρή εξέλιξη μπορεί να αποτελέσει η στήριξη του επαγγελματικού μας κλάδου και η διασύνδεσή του με την πολιτιστική κληρονομιά μας και το περιβάλλον ως δημόσιο αγαθό. Η προστασία του περιβάλλοντος και η επεξεργασία μιας στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης αποτελούν δίχως άλλο ζωτικής σημασίας πολιτική πρωτοβουλία, που δεν έχει όμως ενεργοποιηθεί, κυρίως λόγω αντικρουόμενων συμφερόντων και παρεμβάσεων τρίτων.
Στόχος μας είναι η ανάκτηση όλων αυτών που χάσαμε, χωρίς κομματικές ταυτότητες δίνοντας στο κάθε συνάδελφο πίσω την αξιοπρέπεια και την επαγγελματική του υπόσταση. Χρειαζόμαστε τη συνένωση προσπαθειών και δυνάμεων, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του συναδέλφου εργαζόμενου. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν και δικαιούμαστε.
Σε αυτό τον άνισο αγώνα επιβίωσης ενάντια στην εξαθλίωση και τη μιζέρια κανείς δεν περισσεύει και κανείς δεν πρέπει να μείνει απαθής. Πρέπει ο καθένας μας να συμμετάσχει ενεργά στη λειτουργία και τους αγώνες της Ένωσης μας, από τον νεαρότερο ως τον αρχαιότερο συνδυάζοντας την νεανική ορμητικότητα με τη δύναμη της πείρας και της γνώσης, μακριά από μικροκομματικές και παραταξιακές σκοπιμότητες που πολλές φορές δίχασαν.
Έχουμε αρκετά δεινά που αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσουμε στο επόμενο διάστημα. Και σίγουρα αν κάποιος υπόσχεται ότι τα χειρότερα πέρασαν, τότε σίγουρα υποτιμά τη λογική μας και ποντάρει στην άγνοιά μας. Οι εκλογές αυτές έχουν διακύβευμα.
Έχοντας λοιπόν η ΔΑΚΕ Δασολόγων ως οδηγό :
• Την σταθερή στον χρόνο παρουσία της με θέσεις και αρχές, δίχως να κρύβεται πίσω από ταμπέλες και ονόματα
• Τους στόχους που συνδιαμορφώθηκαν και ψηφίστηκαν στις προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις
• Τα συμφέροντα των μελών της Ένωσής μας
• Την πίστη στους συναδέλφους μας, στο ρόλο τους και στις ικανότητες τους,
Και δίνοντας ξεκάθαρη υπόσχεση, που συνιστά ταυτόχρονα και δέσμευσή μας, ότι και στο μέλλον θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε συντονισμένα και δυναμικά, με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτουν τα συλλογικά όργανα της Ένωσής μας.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΤΗΣ 19ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Δ.Σ.
ΒΑΡΒΑΤΣΟΥΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΚΟΥΝΤΟΥΦΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΚΑΤΣΙΠΟΔΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΜΑΖΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΠΕΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΑΠΑΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΠΙΣΤΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΡΕΠΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.
ΑΝΤΩΝΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΑΠΟΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΑΡΓΕΙΤΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΑΡΒΑΤΣΟΥΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΚΟΥΝΤΟΥΦΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΖΥΓΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔ
ΚΑΤΣΙΠΟΔΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΑΖΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΜΠΕΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΑΠΑΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΠΙΣΤΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΡΕΠΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

















Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr