Κυρίως ¶ρθρο

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ


Στην Κωνσταντινούπολη η 10η σύνοδος του Φόρουμ του ΟΗΕ για τα Δάση

Το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Ο.Η.Ε (Economic and Social Council) με την αριθμ. 2011/249 απόφαση εξέφρασε την ικανοποίηση του και δέχθηκε την γενναιόδωρη προσφορά της κυβέρνησης της Τουρκίας να φιλοξενήσει τη δέκατη Σύνοδο του Φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών για τα δάση[United Nations Forum on Forests (UNFF)], στην Κωνσταντινούπολη, από τις 8 έως 19 Απριλίου 2013.

Σύμφωνα με το πολυετές πρόγραμμα εργασιών του Φόρουμ, το κύριο θέμα της 10ης συνόδου θα είναι ”Δάση και οικονομική ανάπτυξη” και θα συμμετάσχουν οι αρμόδιοι υπουργοί 50 και πλέον χωρών, καθώς επίσης και μεγάλος αριθμός εκπροσώπων μη κυβερνητικών οργανώσεων και επιστημόνων. Υπολογίζεται ότι θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 2.000 άτομα. Την οργάνωση της συνάντησης έχει αναλάβει το Υπουργείο Δασών και Υδάτων της Τουρκίας.

Με την διοργάνωση της Συνόδου στην Κωνσταντινούπολη, το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Ο.Η.Ε. επιβραβεύει την σημαντική προσπάθεια που κάνει η Τουρκία εδώ και αρκετά χρόνια στην προστασία και ανάπτυξη του δασικού πλούτου.

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.un.org/esa/forests/index.html
http://www.ormansu.gov.tr/osb/AnaSayfa.aspx?sflang=tr



Κυρίως ¶ρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr