Απόψεις Συναδέλφων

ΝΕΕΣ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΥΛΟΤΟΜΙΑ

Μια ενέργεια που πρέπει να γίνει απο όλες τις Υπηρεσίες ...

Δασαρχείο Αριδαίας – Δελτίο Τύπου για την λαθροϋλοτομία

Ψηφίστηκε ο ν. 4138/2013 (ΦΕΚ 72/τ. Α΄/19-3-2013) ο οποίος με τις παρ. 1 και 2 τροποποιεί τις διατάξεις περί παράνομης υλοτομίας και μεταφοράς δασικών προϊόντων.

- Με τον νέο νόμο τιμωρούνται αυστηρότερα οι παραβάσεις λαθροϋλοτομίας και κυρίως όταν η ζημία υπερβαίνει τα 300 ευρώ. Όμοια τιμωρούνται και οι παραβάσεις των Δασικών Αστυνομικών Διατάξεων (υλοτομία εντός αγροκτημάτων, καυσοξύλευση για ατομικές ανάγκες, περισυλλογή υπολειμμάτων υλοτομιών).

- Επίσης κατάσχονται όλα τα μέσα υλοτομίας και μεταφοράς καθώς και το δίπλωμα οδήγησης του μεταφορέα και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

- Τέλος εκτός της ποινικής δίωξης των παραβάσεων λαθροϋλοτομίας, επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο για τα κατασχεθέντα προϊόντα, πενταπλάσιο της τιμής τους, που αναφέρεται στον πίνακα διατίμησης. Περίπου για κάθε τόνο καυσόξυλου οξιάς το πρόστιμο ανέρχεται σε 200 ευρώ.

Καταγγελίες για λαθροϋλοτομίες μπορούν να γίνουν στο συντονιστικό κέντρο του ΥΠΕΚΑ στον αριθμό1591. Επίσης καταγγελίες μπορούν να γίνονται σε όλα τα Δασαρχεία απο τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 10:00΄ το βράδυ.
Ο Δασάρχης


Κυρίως ¶ρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr