Κυρίως ¶ρθρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ -ΠΡΩΗΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΉ ΔΗΜΟΣΙΕΎΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Η ΠΕΔΔΥ ΚΑΙ Η ΠΟΔ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15/7/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή τα «συνεχή» και προφανώς κατευθυνόμενα δημοσιεύματα σε διάφορα ΜΜΕ, που αφορούν σε επικείμενες απολύσεις συναδέλφων Δασοφυλάκων που προέρχονται από την πρώην Αγροφυλακή, οι Ενώσεις μας κάνουν γνωστά τα εξής:
Η Κυβέρνηση υλοποιώντας πλήρως τις μνημονιακές υποχρεώσεις της και υπακούοντας τυφλά στις επιταγές της τρόικας διαλύει το κοινωνικό κράτος και τις δομές υγείας, καταδικάζει τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και την ανεργία και υποθηκεύει με κάθε πρόσφορο τρόπο τη δημόσια περιουσία και το φυσικό περιβάλλον.
Προς την κατεύθυνση αυτή ενεργοποιούνται κοινωνικοί αυτοματισμοί, στοχοποιούνται αναίτια και καλλιεργείται στην κοινή γνώμη, κλίμα εκφοβισμού εναντίον κλάδων εργαζομένων, όπου αυτοί και αν εργάζονται. Και μάλιστα προκειμένου να πλήξουν την όποια κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, στηρίζονται σε ψεύδη και ανακρίβειες και τελικά καταντούν να παίρνουν διαστάσεις ανεξέλεγκτου κοινωνικού κανιβαλισμού κατά των πλέον αδυνάτων.
Αναγκασμένοι λοιπόν να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα και για την αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζουμε σε κάθε κατεύθυνση τα εξής:
1. Οι εργαζόμενοι στην καταργηθείσα Αγροφυλακή έχουν υποστεί, από το πρώτο ήδη μνημόνιο, την κατάργηση της υπηρεσίας τους μετακινούμενοι με μια αντίστοιχη διαδικασία διαθεσιμότητας σε άλλες υπηρεσίες και τομείς .
2. Οι συνάδελφοι αυτοί είναι συνολικά 1.200 και όχι 8.000 όπως αναφέρεται για τη δημιουργία εντυπώσεων
3. Στελέχωσαν τη Δασική Υπηρεσία στην οποία υπήρχαν κενά της τάξεως του 70% σε δασοφύλακες και εξυπηρετούν σήμερα το έργο της δασοπροστασίας.
4. Οι συνάδελφοι στο σύνολό τους, έχουν ενσωματωθεί στα νέα τους καθήκοντα και προσφέρουν τα μέγιστα στη δασική υπηρεσία, η οποία προσπαθεί να λειτουργεί σε 24ωρη βάση καθώς και τα Σαββατοκύριακα, σύμφωνα με τη Συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας
5. Έχουν επωμιστεί τις αρμοδιότητες της δασικής και αγροτικής ασφάλειας που καλύπτουν το 90% των εκτάσεων που προστατεύονται από το Σύνταγμα.
6. Ασκούν πλήρως και με αποτελεσματικότητα τα ανακριτικά καθήκοντα που τους έχει αναθέσει η πολιτεία.
7. Έχουν καταγράψει στο ενεργητικό τους το τελευταίο χειμώνα χιλιάδες ελέγχους, 600 τουλάχιστον αυτόφωρα και πολλές συλλήψεις καθώς και κατασχέσεις παράνομων προϊόντων λαθρουλοτομίας.
Αντίθετα όμως και απέναντι σε όλα αυτά η Πολιτεία ούτε τις ελάχιστες αυτονόητες υποδομές, όπως για παράδειγμα τα καύσιμα για την κίνηση των υπηρεσιακών οχημάτων τους, δεν έχει καταφέρει έγκαιρα να τους εξασφαλίσει.
Διερωτόμαστε λοιπόν ποιόν και τι εξυπηρετεί αυτή η συστηματική «βολή» κατά της εν λόγω κατηγορίας εργαζομένων, πέρα από την ανθρωποθυσία του μνημονίου και τη μετακύληση του βάρους των απολύσεων από τη μια κατηγορία εργαζομένων στην άλλη.
Διερωτόμαστε ποιος από τους εμπνευστές των παραπάνω «απεχθών» σχεδιασμών θα αναλάβει το πολιτικό και το κοινωνικό κόστος αυτών των προτάσεων, ποιος θα αναλάβει τα καθήκοντα αγροτικής ασφάλειας που συνδέονται με την προστασία των δημόσιων κτημάτων και της ιδιωτικής περιουσίας και ποιος θα απολογηθεί τελικά, στην ελληνική κοινωνία, για τα δάση που καίγονται, λαθροϋλοτομούνται ή καταπατούνται …
Τέρμα πια σε αυτή την υποκρισία …
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα πρέπει να σταθούν αλληλέγυα και αγωνιστικά, απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που θέλουν κάθε εργαζόμενο βορά στις μνημονιακές υποχρεώσεις, κάθε οικογένεια στο όριο της εξαθλίωσης και την Ελληνική Κοινωνία άβουλη να παρακολουθεί την κατάρρευση του κράτους και τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το ξήλωμα βήμα- βήμα του συστήματος υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης…
ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Π.Ε.Δ.Δ.Υ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Δ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΚΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΣ


Κυρίως ¶ρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr