Κυρίως Άρθρο

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΣΟΛΟΓΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 18ης Δεκεμβρίου 2015

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Σήμερα που η δοκιμασία της Χώρας μας συνεχίζεται και ο ελληνικός λαός καλείται να επωμιστεί τα χειρότερα δημοσιονομικά βάρη του 3ου μνημονίου, αναδεικνύονται (δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο) και σε καθημερινή βάση, στην προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική ζωή του καθενός μας, όλα τα σωρευμένα προβλήματα στη διακυβέρνηση της χώρας.
Εμείς στην «Προοδευτική Συμπαράταξη» δεν αναζητούμε τους λιγότερο ή περισσότερο ενόχους στο πολιτικό μας σύστημα … Γνωρίζουμε πως οι επιλογές όλων των τελευταίων Κυβερνήσεων «στόχευαν» τον πιο αδύναμο κρίκο του συστήματος, τον εργαζόμενο στο δημόσιο, που φρόντισαν να στοχοποιήσουν ώστε και το μισθό του να περικόψουν και τις ώρες εργασίας του να αυξήσουν και Ατην προστασία του κοινωνικού κράτους σε αυτόν να εξαφανίσουν …
Οι εργαζόμενοι, που σε ένα σύγχρονο και ευνομούμενο Κράτος, έπρεπε να αποτελούν τον βασικότερο συντελεστή της οικονομικής και της κοινωνικής σταθερότητας, καλούνται να αναλάβουν ακόμα μεγαλύτερα και πιο δυσανάλογα βάρη και βλέπουν δυστυχώς να επιβεβαιώνονται οι χειρότερες προβλέψεις, που θέλουν τον εργαζόμενο και το συνταξιούχο να διολισθαίνουν σε μεγαλύτερη φτώχεια και απαξίωση και βήμα –βήμα να οδηγούνται ως όμηροι, στην οικονομική και κοινωνική τους εξαθλίωση, αποδυναμωμένοι και χωρίς να έχουν την παραμικρή δυνατότητα να αντιδράσουν.
Ζούμε την βαρβαρότητα του «μαρτυρίου της σταγόνας» πότε με την απειλή της εξόδου από την Ε.Ε και το Ευρώ, πότε με την απειλή της κοινωνικής απαξίωσης (μιας και οτιδήποτε δημόσιο λοιδορείται και στοχοποιείται) πότε με το φόβο της υπονόμευσης μας, υποκύπτοντες τελικά σαν δημόσιοι υπάλληλοι στους περιορισμούς και τα αδιέξοδα που μας οδηγεί μια καταρέουσα οικονομία που δεν έχει καμία ελπίδα ανάκαμψης.
Βιώνουμε ένα ακήρυχτο πόλεμο.
Στον πόλεμο αυτό, αλλά και στα μικρά μέτωπα που ανοίγονται καθημερινά στη ζωή του καθενός μας, κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος . Πολύ δε περισσότερο όσοι από εμάς, με δημόσια παρουσία, με γνώση και υπευθυνότητα και διαχρονική θεσμική δράση, έδωσαν και δίνουν αγώνες για τη βιωσιμότητα και την διοικητική ανταγωνιστικότητα του Τομέα.
Είναι χρέος όλων όσων συμμετέχουμε στην «Προοδευτική Συμπαράταξη Δασολόγων» να σταθούμε όρθιοι και να απευθύνουμε και πάλι ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε εργαζόμενο δασολόγο, να συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Κάνουμε ακόμα ένα μεγάλο και ουσιαστικό βήμα απεγκλωβισμού από τους φαύλους παλαιοκομματικούς εναγκαλισμούς. Προχωράμε έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντί στον κλάδο, στην συγκρότηση της «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ¨ παραμερίζοντας κάθε δεσμό με το παλιό και φθαρμένο σύστημα, με σεβασμό στην ιστορία καθενός και βάζοντας στο πλάι τις όποιες διαφορές ή παρωχημένες νοοτροπίες, υπήρχαν και αποτελούσαν εμπόδιο στην επικοινωνία και την κοινή μας προσπάθεια.
Έχουμε ένα ξεκάθαρο σταθερό και βιώσιμο όραμα για την υπηρεσία, τον κλάδο και κάθε εργαζόμενο και επιδιώκουμε αυτοί οι κοινοί στόχοι, με τη δική σας συμβολή, να γίνουν πράξη, συμβάλλοντας στην εργασιακή ασφάλεια σε κάθε χώρο δουλειάς και για κάθε συνάδελφο.
Με τη συμμετοχή της ¨ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ¨, στις εκλογές για την ανάδειξη των Οργάνων στην Π.Ε.Δ.Δ.Υ, προχωράμε μπροστά, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την επιστημονική και κλαδική μας καταξίωση, βάζοντας τέλος στις παραταξιακές λογικές που εξέθρεψαν την προκατάληψη και το φόβο των συναδέλφων, αποτρέποντας τους να ασχοληθούν με τα κοινά.
Η παρουσία της ¨ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ¨ είναι αποτέλεσμα δημόσιου διαλόγου και συζήτησης ανάμεσά μας, με πλήρη και αυτοκριτική συνείδηση, αλλά και της διάθεσης των νέων συναδέλφων να συνεισφέρουν ενεργά στη λειτουργία της Ένωσης, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι πρωτοβουλίες και διαθέτοντας χρόνο για την εξυπηρέτηση των κλαδικών μας διεκδικήσεων και την αναβάθμιση της συνδικαλιστικής μας παρουσίας.
Με όλους τους συναδέλφους, παλιούς και νεότερους μας ενώνουν οι κοινές δημοκρατικές και προοδευτικές αντιλήψεις, η διάθεση να ανοίξουμε το διάλογο με όλες τις παρατάξεις, χωρίς αποκλεισμούς και στεγανά και η πλήρης ελευθερία σκέψης και λόγου, για κάθε συνάδελφο που μας στηρίζει.
Σε αυτή τη κοινή προσπάθειά είναι απαραίτητη η δική σας συμμετοχή και η στήριξη του ψηφοδελτίου της ¨ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ¨. Η ψήφος σας είναι ψήφος στον αγώνα που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί :
 Ενάντια στην αντιλαϊκή, βάρβαρη και ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική,
 Για την εργασιακή μας ασφάλεια και σταθερότητα και την προσωπική μας αξιοπρέπεια σαν εργαζόμενοι,
 Για πραγματική αναβάθμιση και καταξίωση της Δασικής Υπηρεσίας και του επιστημονικού μας ρόλου.
Η ψήφος στη ¨ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ¨, είναι ψήφος συνέχειας, σταθερότητας και ασφάλειας . Είναι ψήφος για τη θεσμική λειτουργία της Ένωσης Δασολόγων, την παραγωγή θέσεων για την ανάπτυξη και προστασία των δασών, για το κύρος και την αξιοπιστία του κλάδου μας.
Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι ζητούμενο, να διασυνδεθεί η δασολογική επιστήμη με την προστασία και την ανάπτυξη των δασικών οικοσυστημάτων αλλά και να αναδιαμορφωθεί το διοικητικό σχήμα και οι αρμοδιότητες που ασκούνται από τους δασολόγους, ώστε να αναδεικνύεται το έργο και η προσφοράς μας στο κοινωνικό σύνολο.
Η ανάδειξη εκπροσώπων με διάθεση για προσφορά, συνέπεια, σταθερή συνδικαλιστική δράση και επάρκεια γνώσεων, είναι ο μόνος τρόπος για να εργαστούμε όλοι μαζί συστηματικά και αποτελεσματικά για το συμφέρον των μελών μας και του κλάδου.
Καταθέτουμε με συνέπεια και ευθύνη την πρόταση μας και ζητάμε την υπερψήφιση των υποψηφίων της « .
Αγωνιζόμαστε με εντιμότητα και πίστη στις αρχές μας για την επίτευξη των συνδικαλιστικών στόχων και την υποστήριξη των συμφερόντων των μελών της Ένωσης.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Δ.Σ
ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
ΓΙΑΚΟΥΜΗ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΓΡΙΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΑΡΑΠΟΥΡΝΑΛΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
ΛΕΠΙΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
ΜΙΧΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΟΥΧΤΑΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΜΠΟΚΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΠΟΥΛΟΓΕΩΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ
ΝΙΞΑΡΛΗ ΕΡΑΣΜΙΑ (ΕΡΗ) ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΠΑΛΑΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΠΕΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
ΡΟΥΜΠΑΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΑΣΣΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΤΖΙΜΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΤΣΟΥΛΟΥΦΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΦΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Π.Ο.Γ.Ε.Δ.Υ
ΒΡΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΓΙΑΚΟΥΜΗ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΓΡΙΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΑΛΑΙΤΖΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ) ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΑΡΑΠΟΥΡΝΑΛΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
ΜΙΧΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΟΥΧΤΑΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΜΠΟΚΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΑΛΑΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΠΙΝΙΑΡΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΕΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
ΣΑΣΣΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΤΖΙΜΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΤΣΟΥΛΟΥΦΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΦΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ





Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr