Κυρίως Άρθρο

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜ.ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ)

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Στις 18 Δεκέβρη 2015, ψηφίζουμε για την εκλογή νέου ΔΣ στην ΠΕΔΔΥ και αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΓΕΔΥ.
Οι εκλογές γίνονται σε μια περίοδο στην οποία με πρόσχημα τα ελλείμματα και το χρέος επιδιώκεται το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους προκειμένου να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Η νέα γενικευμένη αντιλαϊκή επίθεση με το 3ο μνημόνιο που έρχεται να προστεθεί στα δυο προηγούμενα και ψήφισαν μαζί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , η ΝΔ, το ΠΟΤΑΜΙ, το ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, θα είναι χειρότερη από ποτέ. Είναι χαρακτηριστικά το νέο ασφαλιστικό με ενοποίηση όλων των ταμείων, μείωση όλων των συντάξεων, κατάργηση των μειωμένων ορίων ηλικίας και σύνταξη στα 67 για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η αύξηση της φοροληστείας (ΦΠΑ 23%, σενάρια φορολόγησης από το πρώτο ευρώ με 8% με βάση τις δεσμεύσεις κατά τα ισοδύναμα και κατάργηση του αφορολόγητου 9550ευρω), αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης, ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης και μέτρα που οδηγούν στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια.
Προτεραιότητα και για τη νέα κυβέρνηση είναι η «προσαρμογή» του κράτους με αναδιαρθρώσεις ώστε να είναι αποτελεσματικότερο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, με ιδιωτικοποιήσεις, παράδοση του κρατικού πλούτου, των κοινωνικών υπηρεσιών, στα χέρια των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων με εργαλεία το νέο μισθολόγιο από 1/1/2016, ο νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων, η «αξιολόγηση» εργαζομένων-όχημα για τις αναγκαστικές μετατάξεις-«εθελοντική κινητικότητα», ο νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων, η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου που θα βάλει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και θα επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους εργασίας.
Γι αυτό έχουν άμεσα ιδιωτικοποιηθεί αντικείμενα του τομέα δασών (δασικοί χάρτες, έργα, μελέτες, θήρα), την ίδια στιγμή που μονό στη δασική υπηρεσία λείπουν τουλάχιστον 500 Δασολόγοι αλλά και άλλες ειδικότητες.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΑΣΗ
Η σημερινή κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα δασικά οικοσυστήματα, είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης της Ελλάδας, της πολιτικής ΕΕ – άρχουσας τάξης και των κυβερνήσεών της. Βασικοί άξονες της πολιτικής αυτής είναι η εμπορευματοποίηση της γης και των δασών, οι ιδιωτικοποιήσεις, η πολιτική φθηνότερης εργατικής δύναμης. Η κρατική πολιτική εξυπηρετεί την ανάγκη των ομίλων να κάνουν «πράσινες» μπίζνες στα δάση. Η ιδιωτικοποίηση (χρηση) κρατικών δασικών εκτάσεων αποτελεί και μέθοδο κρατικής χρηματοδότησης τους, αφού οι σχετικές επενδύσεις απαιτούν μικρές δαπάνες για τη γη.
Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προώθησαν διαχρονικά αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική στη γη και τη χρήση της, στο περιβάλλον, συνολικότερα στην οργάνωση του κοινωνικού χώρου, με χαρακτηριστικότερο το Δασικό Νόμο 4280/2014 που αποτελεί το νέο ποιοτικό στοιχείο στην εμπορευματοποίηση του δασικού κρατικού πλούτου, στο πλαισιο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, για άρση περιορισμών στη χρήση γης, για συγκέντρωση γης και τεχνικών έργων. Ενώ η κυβερνητική πολιτική για τις βοσκήσιμες γαίες στο πλαισιο της ΕΕ και της ΚΑΠ οδηγούν σε αποχαρακτηρισμούς εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων δασικών εκτάσεων και εντείνουν τα προβλήματα των μικρομεσαίων κτηνοτροφών. Την ίδια στιγμή, οι κρατικές επενδύσεις στον τομέα των δασών είναι ψίχουλα.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζει τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας όπως όλες οι προηγούμενες. Υλοποιεί τη στρατηγική της ΕΕ – επιχειρηματικών ομίλων. Αποκρύπτει την αιτία που οξύνει και τα προβλήματα των δασικών οικοσυστημάτων, της γης που είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης. Προτείνει μια άλλη «καλύτερη» μορφή διαχείρισης, με την «παραγωγική ανασυγκρότηση». Ενισχύει τη δράση των μονοπωλιακών ομίλων στα κρατικά δασικά οικοσυστήματα, την οποία κατοχυρώνει και ο Ν.4280/2014 της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τον οποίο διατηρεί σε ισχύ. Υποκλίνεται στην «υγιή» επιχειρηματικότητα, στην οποία επιδιώκει να εξασφαλίσει "σταθερό χωροταξικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο". Επιχειρεί να πείσει τους εργαζόμενους ότι μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά τα κερδοφόρα επενδυτικά σχέδια των ομίλων με την ικανοποίηση των αναγκών τους, κι ότι αυτό μπορεί να εξασφαλίσει η νέα κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ΕΕ.
Καλλιεργεί την αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, που να ωφελεί ταυτόχρονα το λαό και τους ανταγωνιζόμενους μονοπωλιακούς ομίλους, χωρίς οργάνωση της σύγκρουσης και ρήξης με αυτούς και το κράτος τους.
Κανένας εφησυχασμός καμιά αυταπάτη. Δεν πρεπει να γίνουμε «στο ίδιο έργο θεατές». Η «δεύτερη ευκαιρία» έχει μετατραπεί ήδη σε βαρύ αντιλαϊκό πελέκι που θα πέσει στο κεφάλι μας.
Η υπεράσπιση τη ζωή μας και των παιδιών μας προϋποθέτει ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ.
Για να ανατραπεί η αντιλαϊκή επίθεση πρεπει να οργανωθούν μαζικοί, αγώνες με ταξικό προσανατολισμό, να διαμορφωθεί λαϊκή συμμαχία με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των εργατοϋπαλλήλων αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, νέων, γυναικών, ανέργων. Να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης.
Ως Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων , είμαστε απέναντι στις θέσεις και τις ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών, των πλειοψηφιών στις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στην ΠΟΓΕΔΥ και στην ΠΕΔΔΥ, που ουσιαστικά συγκάλυπταν τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων, που έβαλαν πλάτη για να περάσουν μέτρα και έκαναν ανώδυνη κριτική στο πλαισιο της αντιλαϊκής πολιτικής .
Η πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ της ΠΕΔΔΥ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ-ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ) αλλά και η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ βρεθήκαν αντικειμενικά στην πλευρά του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Διαμορφώθηκε εκφυλιστική λειτουργία του ΔΣ. Έπαιρνε αποφάσεις συμφωνίας με ανώδυνους για τις κυβερνήσεις «αστερίσκους», εξωράιζε την κυβερνητική πολιτική περιορίζοντας την κριτική στους συμβούλους, στα πρόσωπα κι όχι στην ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής. Περιορίσθηκε σε αποστολή ανακοινώσεων – αποφάσεων κατά κανόνα χωρίς προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ, σε δημόσιες σχέσεις. Μετέτρεψε την ΠΕΔΔΥ σε μακρύ χέρι της διοίκησης αφού μέχρι και σχέδια νόμου προτείνε να «προσφέρουμε» στην κυβέρνηση. Περιόρισε την όποια δράση της στο πλαισιο της ΑΔΕΔΥ – ΠΟΓΕΔΥ. Δεν οργάνωσε και ουσιαστικά στην πράξη αποδυνάμωνε όποιο αγωνιστικό βήμα. Δεν υλοποίησε ουσιαστικά κανένα πρόγραμμα δράσης.
Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα στο πλαισιο του αρνητικού συσχετισμού στο ΔΣ, δεν έσπειρε αυταπάτες, αποκάλυψε τους στόχους των αστικων κυβερνήσεων και τις επιπτώσεις στο σύνολο της ζωής μας, ζητήματα που έθεσε στην πλειοψηφία του ΔΣ αλλά και στο πλαισιο ανακοινώσεων. Κάλεσε για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Αντιτάχτηκε στην κυβερνητική πολιτική ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνολικά αλλά και σε θέματα δασικής πολιτικής και περιβάλλοντος.

Συναδέλφισσες– συνάδελφοι ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΔΔΥ
Μη χαραμίσετε την ψήφο σας στηρίζοντας τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό που βάζει πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική.
Στηρίξετε ενισχύστε και με την ψήφο σας την ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ
Υπάρχει ελπίδα και φιλολαϊκή διέξοδος. Αρκεί να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας να ξεκαθαρίσουμε την κατεύθυνση των αγώνων μας, τι συνδικαλιστικό κίνημα και τι συνδικαλιστικές ηγεσίες χρειαζόμαστε ώστε οι αγώνες μας να έχουν νικηφόρα προοπτική.
Αγωνιζόμαστε για άλλο δρόμο ανάπτυξης με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τώρα. Κατάργηση των νόμων που προωθούν και ενισχύουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις Να καταργηθεί τώρα το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο (Ν. 4024/2011). Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους κλάδους του Δημοσίου, επαναφορά των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα, του 13ου και του 14ου μισθού, συντάξεις, ανάπαυση, ελεύθερο χρόνο, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Καθολική & Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, φροντίδα Υγείας και παιδεία για τις οικογένειές μας. Ανάπτυξη και παραγωγή προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων της ανταγωνιστικότητάς τους και της κερδοφορίας τους. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και των εφαρμοστικών νόμων που κατακρεούργησαν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
Αγωνιζόμαστε για να καταργηθεί ο νόμος 4250/2014 για την αξιολόγηση. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο νέο σχέδιο νόμου επιλογής προϊσταμένων και αξιολόγησης που οδηγούν στη δημιουργία εργαζομένων πολλαπλών ταχυτήτων καλλιεργώντας τη λογική του διαίρει και βασίλευε, στη μείωση μισθών και στη δημιουργία ενός πειθήνιου δημοσίου υπαλλήλου.
Καμία ιδιωτικοποίηση, καμία εκχώρηση δημόσιων, κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους επιχειρηματικούς ομίλους. Να σταματήσει η ανάθεση αντικειμένων του υπηρεσιών σε ιδιώτες και εργολάβους. Άμεση στελέχωση των υπηρεσιών με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Κατάργηση των χαρατσιών και της φοροληστείας των λαϊκών στρωμάτων, φορολόγηση των επιχειρηματικών ομίλων.
Αγωνιζόμαστε για Συνδικάτα, για πρωτοβάθμια σωματεία, γερά, μαζικά, που επάνω τους θα ακουμπούν όλοι οι εργαζόμενοι. Ικανά να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων, να βάζουν εμπόδια στα σχέδια κυβέρνησης και «κουαρτέτου». Ικανά να αντιστέκονται στην επίθεση των ομίλων και του κράτους τους, απαλλαγμένα από τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές, από τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας στο κίνημα. Σε αυτή την κατεύθυνση επιδιώκουμε την ενιαία δράση όλων των εργαζομένων.
Αυτό το πλαισιο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την οργανωμένη παρέμβαση του εργατικού – λαϊκού κινήματος, με γραμμή σύγκρουσης με τους μονοπωλιακούς ομίλους και το κράτος τους, την ανατροπή της δασοκτόνας κρατικής πολιτικής και των αντιλαϊκών νόμων, που καταστρέφουν τα δάση, για κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους με εργατική – λαϊκή εξουσία.
Η φιλολαϊκή αξιοποίηση των δασών είναι ασύμβατη με ένα σύστημα που έχει ως «αρχή και τέλος» το κέρδος. Τα δασικά οικοσυστήματα είναι λαϊκή περιουσία. Μπορούν να λειτουργήσουν για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών με μια δασική πολιτική που θα εξασφαλίζει την ολοκληρωμένη προστασία και διαχείρισή τους, την ανάπτυξή τους ως βασικού τομέα της πρωτογενούς παραγωγής, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την οικολογική τους ανόρθωση. Προϋπόθεση, ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης με κοινωνική ιδιοκτησία στη γη, στα δασικά οικοσυστήματα, με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, εργατικό έλεγχο, διαφορετική οργάνωση παραγωγής, που θα ικανοποιεί τις διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες, θα εξασφαλίζει ισόρροπη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον, με κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας.

Όλοι στον αγώνα για κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις για κάλυψη όλων των απωλειών.
Μαζική συμμετοχή στους αγώνες, στις γενικές συνελεύσεις και στις εκλογές για το νέο ΔΣ στην ΠΕΔΔΥ και των αντιπροσώπων στην ΠΟΓΕΔΥ.

Ενότητα κι αγώνας! Υπάλληλοι, εργάτες, λαϊκά στρώματα όλοι μαζί! Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Έχουμε τη δύναμη! Οργανωμένοι, συσπειρωμένοι στα Σωματεία, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, ισχυροποιούμε τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια παντού!

ΨΗΦΙΣΤΕ

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ -ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ.

Ψ Η Φ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Δ.Σ.
ΒΟΥΡΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΓΕΩΡΓΑΡΑ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΠΕΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ
ΠΑΠΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΡΑΛΛΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ
ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΟΥ ΑΛΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΤΣΙΓΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΤΣΙΠΙΤΣΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.
ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΣΙΓΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ


Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr