Κυρίως Άρθρο

ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΣτΕ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αγαπητοί Συνάδελφοι.
Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για τη δικαίωσή μας, Σας γνωρίζουμε ότι, όπως μας ενημέρωσε ο Δικηγόρος μας Κωνσταντίνος Τσακίρης, δημοσιεύτηκε σήμερα η υπ΄ αριθμ. 992/2004 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία κρίνει αμετάκλητα τη διάταξη του άρθρου 10 παρ. 1 περ. α΄ υποπερ. ββ΄ του Νόμου 2470/1997 που εξαίρεσε τους δασολόγους από τη διατήρηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, ως αντισυνταγματική και ακυρώνει την προσβαλλόμενη ατομική πράξη, δηλαδή την άρνηση της Διοίκησης, εκδηλωθείσα το έτος 1997, να επαναχορηγήσει το επίδομα ειδικών συνθηκών, στα τακτικά μέλη της Ένωσης (δηλαδή τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της ΠΕΔΔΥ) σε απάντηση της από 18-7-1997 αιτήσεως την οποία υποβάλαμε τα Δασικά Σωματεία, ενεργώντας ως νόμιμοι εκπρόσωποι και δια λογαριασμό των τακτικών μελών μας και μόνον.
Είκοσι οκτώ (28) ανώτατοι δικαστές, μειοψηφούσας μιας δικαστού, αποφάνθηκαν ότι η δια της ως άνω εξαιρέσεως αφαίρεση το έτος 1997 από τους δασικούς και μόνον υπαλλήλους του επιδόματος ειδικών συνθηκών αντίκειται στη διάταξη του άρθρου 4 παράγρ. 1 του ισχύοντος Συντάγματος και συνεπώς είναι ανίσχυρη.
Η τελική αυτή δικαίωσή μας από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Χώρας συνεπάγεται λήψη αναδρομικών ποσών του επιδόματος ειδικών συνθηκών, ποσού 50.000 δρχ. ή 146,74 ευρώ μηνιαίως, για τα εγγεγραμμένα τακτικά μέλη μας που συμμετέχουν στη δίκη, δηλαδή για όσους βεβαιωμένα είναι οικονομικά τακτοποιημένοι στις κατ΄ επανάληψη γνωστοποιηθείσες πάσης φύσεως υποχρεώσεις τους (τόσον προς την Π.Ε.Δ.Δ.Υ., όσον και προς το Δικηγόρο για την προηγούμενη πρώτη υπόθεση του επιδόματος παραγωγικότητας) αλλά και μας έχουν αποστείλει τη σχετική εξουσιοδότηση.-

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κώστας Μπέσης Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΓιάννης Περρής



Κυρίως Άρθρο Ι Δελτία Τύπου Ι Ανακοινώσεις Ένωσης Ι Απόψεις Συναδέλφων
Ανακοινώσεις ΠΟΓΕΔΥ κ.α. Ι Αποφάσεις Ι Διοικητικό Συμβούλιο Ι Links ΙΕπικοινωνία

www.peddy.gr